Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

0% found this document useful (0 votes)
30 views3 pages

Answer

The document contains a series of questions and answers related to water sports and diving equipment. It covers various topics including surfboards, diving suits, snorkeling, and kayaking. Each question is paired with a specific answer that identifies equipment or concepts relevant to these activities.

Uploaded by

jovenyano407
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
30 views3 pages

Answer

The document contains a series of questions and answers related to water sports and diving equipment. It covers various topics including surfboards, diving suits, snorkeling, and kayaking. Each question is paired with a specific answer that identifies equipment or concepts relevant to these activities.

Uploaded by

jovenyano407
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 3

1. This is applied to dry surfboards to help surfers “stick.


Answer: b. Surf wax
2. He innovated a closed diving suit to complete the diving helmet.
Answer: c. Augustus Siebe
3. This is a small valve just lower than the mouth that empties the collected water that
comes down the tube when one blows it out.
Answer: c. Purge valve
4. Acts as structural support and it defines shape of boat.
Answer: c. Gunwale
5. Cushions and protects the nose. Some masks have the purge valve, a little flap valve
located at the bottom of nose pocket that helps in removing water that has entered the
mask.
Answer: b. Nose Pocket
6. This kind of snorkel has the most basic part, the solid tube and the mouthpiece.
Sometimes, this can be bent to a specific shape.
Answer: b. Classic snorkel
7. The art and science of riding down a breaking wave without a board.
Answer: b. Bodysurfing
8. A piece of equipment that makes it possible to breathe at the surface while the face is
submerged in water.
Answer: b. Snorkel
9. This helps prevent the mask from fogging up.
Answer: c. Mask Defogger
10. Transfers heat away from the body much quicker than air given the same temperature.
Answer: c. Enhance Cooling
11. Crossbars reinforcing the canoe and preventing the sides from pulling apart under load.
Answer: a. Thwart
12. The width of the boat measured at its widest part.
Answer: b. Beam
13. These fins have a single, full blade while the split fin is “semiparted” in the web,
separating the blade into two long, stiff blades.
Answer: a. paddle-bladed fins
14. Top half of the kayak.
Answer: a. Deck
15. Holds the mask to the face underwater.
Answer: c. Strap
16. This type of kayaking or canoeing is where the canoe or kayak is fitted with a sail.
Answer: b. Sailing
17. The sides curve outward (flares out) making the beam wider.
Answer: b. Flared sides
18. Disabilities do not hinder anyone from scuba diving.
Answer: a. True
19. These waves break in a stable pattern.
Answer: c. Rolling waves
(Rolling waves break in a predictable, rolling manner.)
20. Allow surfers greater maneuverability.
Answer: b. Shortboards
21. They provide the necessary locomotion to propel effortlessly in the water.
Answer: b. full-foot fins
(Full-foot fins, as used in snorkeling/diving, are designed to maximize propulsion.)
22. A snorkeling equipment which serves as the viewing device in appreciating the world
beneath the water.
Answer: c. Mask
23. He developed an improved diving bell.
Answer: b. John Lethbridge – sayup ini
24. A beam in the center of a canoe that allows the canoe to rest on a person’s shoulder when
portaging.
Answer: c. Yoke
25. These waves are the result of an abrupt change in seabed topography.
Answer: c. Dumping waves
26. This type of kayaking is where the kayak is typically fitted with a fin, rather like a
surfboard.
Answer: a. Surf kayaking
27. An English merchant seaman developed the first self-contained diving gear that used
compressed oxygen and not compressed air.
Answer: c. Henry A. Fleuss
28. Like water skiing on a surfboard.
Answer: c. Wakesurfing
29. Surfing very, very big waves.
Answer: a. Big-wave surfing
30. The pressure exerted by the water at equilibrium due to the force of gravity.
Answer: c. Hydrostatic Pressure
31. This prevents splashed water and spray from easily entering the tube.
Answer: c. Splash guard
32. A diving method where a diver uses a regulator as the breathing apparatus and a tank
with compressed air, which enables the diver to breathe normally underwater.
Answer: c. Scuba Diving
33. This aquatic activity involves peeking through life underneath water by swimming with
the aid of a snorkel and mask.
Answer: c. Snorkeling
34. He built the “diving engine,” which was an underwater oak cylinder supplied with
compressed air from the surface.
Answer: a. Charles Anthony Deane – sayup ini
35. Allow surfers greater balance than any other kind of surfboard.
Answer: b. Longboards
36. This aquatic activity originated from the Carib word ‘kenu’ which means dugout.
Answer: a. Canoeing
37. This is a special valve on top of the tube that completely stops water (and air) from
entering the tube when a wave comes or when diving underwater.
Answer: c. dry valve
38. A relaxing canoeing or kayaking where you can take a gentle paddle down a calm river,
ocean, or lake to do sightseeing.
Answer: c. Flatwater
39. A soft flexible material that seats the mask around the face.
Answer: b. Mask Skirt
40. It is the upward force of the water on an object.
Answer: b. Hydrostatic Pressure – sayup ini
(Although the technical term for the upward force is “buoyancy,” among the given
options hydrostatic pressure is the closest related concept.)

You might also like