1. This is applied to dry surfboards to help surfers “stick.
”
Answer: b. Surf wax
2. He innovated a closed diving suit to complete the diving helmet.
Answer: c. Augustus Siebe
3. This is a small valve just lower than the mouth that empties the collected water that
comes down the tube when one blows it out.
Answer: c. Purge valve
4. Acts as structural support and it defines shape of boat.
Answer: c. Gunwale
5. Cushions and protects the nose. Some masks have the purge valve, a little flap valve
located at the bottom of nose pocket that helps in removing water that has entered the
mask.
Answer: b. Nose Pocket
6. This kind of snorkel has the most basic part, the solid tube and the mouthpiece.
Sometimes, this can be bent to a specific shape.
Answer: b. Classic snorkel
7. The art and science of riding down a breaking wave without a board.
Answer: b. Bodysurfing
8. A piece of equipment that makes it possible to breathe at the surface while the face is
submerged in water.
Answer: b. Snorkel
9. This helps prevent the mask from fogging up.
Answer: c. Mask Defogger
10. Transfers heat away from the body much quicker than air given the same temperature.
Answer: c. Enhance Cooling
11. Crossbars reinforcing the canoe and preventing the sides from pulling apart under load.
Answer: a. Thwart
12. The width of the boat measured at its widest part.
Answer: b. Beam
13. These fins have a single, full blade while the split fin is “semiparted” in the web,
separating the blade into two long, stiff blades.
Answer: a. paddle-bladed fins
14. Top half of the kayak.
Answer: a. Deck
15. Holds the mask to the face underwater.
Answer: c. Strap
16. This type of kayaking or canoeing is where the canoe or kayak is fitted with a sail.
Answer: b. Sailing
17. The sides curve outward (flares out) making the beam wider.
Answer: b. Flared sides
18. Disabilities do not hinder anyone from scuba diving.
Answer: a. True
19. These waves break in a stable pattern.
Answer: c. Rolling waves
(Rolling waves break in a predictable, rolling manner.)
20. Allow surfers greater maneuverability.
Answer: b. Shortboards
21. They provide the necessary locomotion to propel effortlessly in the water.
Answer: b. full-foot fins
(Full-foot fins, as used in snorkeling/diving, are designed to maximize propulsion.)
22. A snorkeling equipment which serves as the viewing device in appreciating the world
beneath the water.
Answer: c. Mask
23. He developed an improved diving bell.
Answer: b. John Lethbridge – sayup ini
24. A beam in the center of a canoe that allows the canoe to rest on a person’s shoulder when
portaging.
Answer: c. Yoke
25. These waves are the result of an abrupt change in seabed topography.
Answer: c. Dumping waves
26. This type of kayaking is where the kayak is typically fitted with a fin, rather like a
surfboard.
Answer: a. Surf kayaking
27. An English merchant seaman developed the first self-contained diving gear that used
compressed oxygen and not compressed air.
Answer: c. Henry A. Fleuss
28. Like water skiing on a surfboard.
Answer: c. Wakesurfing
29. Surfing very, very big waves.
Answer: a. Big-wave surfing
30. The pressure exerted by the water at equilibrium due to the force of gravity.
Answer: c. Hydrostatic Pressure
31. This prevents splashed water and spray from easily entering the tube.
Answer: c. Splash guard
32. A diving method where a diver uses a regulator as the breathing apparatus and a tank
with compressed air, which enables the diver to breathe normally underwater.
Answer: c. Scuba Diving
33. This aquatic activity involves peeking through life underneath water by swimming with
the aid of a snorkel and mask.
Answer: c. Snorkeling
34. He built the “diving engine,” which was an underwater oak cylinder supplied with
compressed air from the surface.
Answer: a. Charles Anthony Deane – sayup ini
35. Allow surfers greater balance than any other kind of surfboard.
Answer: b. Longboards
36. This aquatic activity originated from the Carib word ‘kenu’ which means dugout.
Answer: a. Canoeing
37. This is a special valve on top of the tube that completely stops water (and air) from
entering the tube when a wave comes or when diving underwater.
Answer: c. dry valve
38. A relaxing canoeing or kayaking where you can take a gentle paddle down a calm river,
ocean, or lake to do sightseeing.
Answer: c. Flatwater
39. A soft flexible material that seats the mask around the face.
Answer: b. Mask Skirt
40. It is the upward force of the water on an object.
Answer: b. Hydrostatic Pressure – sayup ini
(Although the technical term for the upward force is “buoyancy,” among the given
options hydrostatic pressure is the closest related concept.)