TEST FOR UNIT 15 - DESTINATION B1
ERROR IDENTIFICATION (5)
Question 1. Both men and women have complained about the advertise.
A. advertise B. Both C. have D. about
Question 2. Someone proposed a motion to increase the membership pay to £500 a year.
A. proposed B. pay C. motion D. increase
Question 3. When planning meals, you need to think about various and taste as well as nutritional
value.
A. planning B. nutritional C. various D. to
Question 4. It's waste the way you throw so much food away!
A. way B. throw C. much D. waste
Question 5. We aim to respond to all custom complaints within 24 hours.
A. custom B. aim C. to D. within
WORD PATTERNS (8)
Question 6. Would you prefer to pay ________ cheque or credit card?
A. by B. on C. to D. about
Question 7. I'm sorry, the books are not ________ sale.
A. with B. for C. from D. about
Question 8. This bike is second-hand but it's still ________ good condition.
A. at B. to C. in D. on
Question 9. We cannot buy food, clothes and pay ________ rent and utilities on $20 a week.
A. with B. about C. on D. for
Question 10. Boys broke into a shop and stole £45 ________ cash.
A. in B. by C. for D. with
Question 11. He was already deeply ________ debt through gambling losses.
A. on B. in C. by D. for
Question 12. Why don't you take him along ________ you when you go?
A. on B. by C. with D. in
Question 13. There's something special ________ him.
A. on B. with C. for D. about
PHRASES AND COLLOCATIONS (13)
Question 14. I thought she couldn't do it, but she proved me ________.
A. wrong B. mistake C. true D. false
Question 15. These animals migrate annually in ________ of food.
A. find B. search C. hunt D. look
Question 16. No one is in ________ of your happiness except you.
A. allow B. job C. charge D. work
Question 17. He would have been ________ real trouble if he had been caught.
A. for B. at C. on D. in
Question 18. We need to ________ a better job of marketing the product.
A. do B. make C. obtain D. pay
Question 19. I wouldn't like to be in Mike's ________ when the boss hears what he's done!
A. sandals B. shoes C. hats D. umbrellas
Question 20. I make it a ________ not to eat fatty foods.
A. constitution B. legislation C. rule D. charter
Question 21. Maybe it won’t rain, but to be on the ________ side, take your umbrella.
A. aware B. dangerous C. long D. safe
Question 22. I'd like a ________ of soap and a bag of washing powder.
A. bar B. tupe C. sheet D. pair
Question 23. Two workers ________ the sack for fighting in the warehouse.
1/8
A. had B. got C. made D. took
Question 24. They live ________ the large Japanese island of Hokkaido.
A. with B. in C. on D. from
Question 25. From now ________ the gates will be locked at midnight.
A. on B. to C. at D. in
Question 26. His English is improving little ________ little.
A. at B. by C. to D. for
VOCABULARY IN CONTRAST (8)
Question 27. I don't know how he can ________ a new car on his salary.
A. afford B. sell C. fund D. pay
Question 28. She ________ a popular tourist restaurant on the town's waterfront.
A. costs B. makes C. owes D. owns
Question 29. I ________ all my old letters in case I want to read them again.
A. post B. send C. save D. throw
Question 30. Children need to be taught to have respect for other people's ________.
A. variety B. property C. richness D. riches
Question 31. Make sure you are given a ________ for everything you buy.
A. account B. invoice C. bill D. receipt
Question 32. He sold his house at a huge ________.
A. profit B. interest C. tip D. savings
Question 33. The institute will ________ five million in the project.
A. own B. sell C. invest D. purchase
Question 34. They had to repair the damage at their own ________.
A. debt B. expense C. profit D. interest
PHRASAL VERBS (8)
Question 35. For a hit show, profits can ________ to millions of dollars.
A. take back B. go on C. find out D. add up
Question 36. He wants to ________ all his modern possessions and return to nature.
A. give away B. give off C. add up D. find out
Question 37. I'll ________ and pick you up in half an hour.
A. take back B. come back C. give up D. give away
Question 38. It took me a year to ________ for a new car.
A. find out B. go on C. save up D. add up
Question 39. I am sure that he will ________ every cent he owes you.
A. give away B. save up C. pay off D. pay back
Question 40. You must ________, or you'll be late today.
A. save up B. give up C. hurry up D. slow down
Question 41. You need to ________ the books again; there's a mistake somewhere.
A. go with B. go on C. go over D. go up
Question 42. It took her ages to ________ her illness.
A. get over B. get out C. get on D. get up
SYNONYM (3)
Question 43. Tickets must be purchased two weeks in advance.
A. bought B. sold C. owned D. owed
Question 44. He decided to give away everything he possessed and become a monk.
A. buy B. donate C. pay D. invest
Question 45. I have had the good fortune to work with some brilliant directors.
A. import B. payment C. luck D. tiredness
WORD FORMATIONS (3)
2/8
Question 46. A good knife is probably one of the most ________ things you can have in a kitchen.
A. usefully B. useless C. use D. useful
Question 47. There is no ________ in the reports of his resignation.
A. truthful B. untrue C. truth D. true
Question 48. The ________ of the painting has been put at £1 million.
A. valuable B. value C. valueless D. valuably
ANTONYM (2)
Question 49. It took me months to save up enough money to go travelling.
A. spend B. spare C. stint D. reserve
Question 50. He has a valuable collection of stamps.
A. worth B. worthless C. priceless D. precious
------ END ------
3/8
KEY- TEST FOR UNIT 15 - DESTINATION B1
ERROR IDENTIFICATION (5)
Question 1. Both men and women have complained about the advertise.
A. advertise B. Both C. have D. about
Đáp án A. advertise (v) quảng cáo advertisement (n) sự quảng cáo
Dịch: Cả nam và nữ đều phàn nàn về quảng cáo.
Question 2. Someone proposed a motion to increase the membership pay to £500 a year.
A. proposed B. pay C. motion D. increase
Đáp án B. pay fee (n) phí
Dịch: Ai đó đã đề xuất một đề xuất để tăng tiền trả cho hội viên lên £ 500 một năm.
Question 3. When planning meals, you need to think about various and taste as well as nutritional
value.
A. planning B. nutritional C. various D. to
Đáp án C. various variety (n) sự đa dạng, nhiều loại
Dịch: Khi lập kế hoạch cho bữa ăn, bạn cần nghĩ đến sự đa dạng và hương vị cũng như giá trị dinh
dưỡng.
Question 4. It's waste the way you throw so much food away!
A. way B. throw C. much D. waste
Đáp án D. waste wasteful (adj) lãng phí
Dịch: Thật lãng phí khi bạn vứt quá nhiều thức ăn đi!
Question 5. We aim to respond to all custom complaints within 24 hours.
A. custom B. aim C. to D. within
Đáp án A. custom customers (n) khách hàng
Dịch: Chúng tôi mong muốn trả lời tất cả các khiếu nại của khách hàng trong vòng 24 giờ
WORD PATTERNS (8)
Question 6. Would you prefer to pay by cheque or credit card?
A. by B. on C. to D. about
Đáp án A. by ( by cheque or credit card: trả bằng séc hoặc thẻ tín dụng)
Dịch: Bạn muốn thanh toán bằng séc hay thẻ tín dụng?
Question 7. I'm sorry, the books are not for sale.
A. with B. for C. from D. about
Đáp án B. for (for sale: để bán)
Dịch: Tôi xin lỗi, sách không phải để bán.
Question 8. This bike is second-hand but it's still in good condition.
A. at B. to C. in D. on
Đáp án C. in (be in good/bad condition: trong tình trạng tốt/xấu)
Dịch: Chiếc xe đạp này đã qua sử dụng nhưng nó vẫn còn trong tình trạng tốt.
Question 9. We cannot buy food, clothes and pay for rent and utilities on $20 a week.
A. with B. about C. on D. for
Đáp án D. for ( pay for: chi trả tiền cho)
Dịch: Chúng tôi không thể mua thức ăn, quần áo và trả tiền thuê nhà và tiền điện nước trên $ 20 một
tuần.
Question 10. Boys broke into a shop and stole £45 in cash.
A. in B. by C. for D. with
Đáp án A. in (in cash: bằng tiền mặt)
Dịch: Các chàng trai đã đột nhập vào một cửa hàng và lấy trộm 45 yên tiền mặt.
Question 11. He was already deeply in debt through gambling losses.
A. on B. in C. by D. for
Đáp án B. in (in debt: trong cảnh nợ nần)
Dịch: Anh ta đã nợ nần chồng chất do đánh bạc thua lỗ.
Question 12. Why don't you take him along with you when you go?
4/8
A. on B. by C. with D. in
Đáp án C. with (take along with: mang theo, đem theo, dẫn theo)
Dịch: Tại sao bạn không dẫn nó theo khi bạn đi?
Question 13. There's something special about him.
A. on B. with C. for D. about
Đáp án D. about
Dịch: Có điều gì đó đặc biệt ở anh ấy.
PHRASES AND COLLOCATIONS (13)
Question 14. I thought she couldn't do it, but she proved me wrong.
A. wrong B. mistake C. true D. false
Đáp án A. wrong ( prove sb wrong: chứng minh rằng ai nhầm/sai)
- mistake (n) lỗi; true (adj) thật; false (adj) sai, giả
Dịch: Tôi nghĩ rằng cô ấy không thể làm điều đó, nhưng cô ấy đã chứng minh tôi sai.
Question 15. These animals migrate annually in search of food.
A. find B. search C. hunt D. look
Đáp án B. search (in search of sth: tìm kiếm cái gì)
Dịch: Những loài động vật này di cư hàng năm để tìm kiếm thức ăn.
Question 16. No one is in charge of your happiness except you.
A. allow B. job C. charge D. work
Đáp án C. charge ( be in charge of sth: có trách nhiệm với cái gì)
Dịch: Không ai chịu trách nhiệm về hạnh phúc của bạn ngoại trừ bạn.
Question 17. He would have been in real trouble if he had been caught.
A. for B. at C. on D. in
Đáp án D. in (in real trouble: gặp rắc rối thật)
Dịch: Anh ta sẽ gặp rắc rối thực sự nếu anh ta bị bắt.
Question 18. We need to do a better job of marketing the product.
A. do B. make C. obtain D. pay
Đáp án A. do (do a better job: làm tốt công việc)
Dịch: Chúng ta cần làm tốt hơn nữa công việc tiếp thị sản phẩm.
Question 19. I wouldn't like to be in Mike's shoes when the boss hears what he's done!
A. sandals B. shoes C. hats D. umbrellas
Đáp án B. Shoes ( be in sb’ shoes : ở trong hoàn cảnh của ai)
Dịch : Tôi không muốn ở trong vị trí của Mike khi ông chủ nghe thấy những gì anh ta đã làm!
Question 20. I make it a rule not to eat fatty foods.
A. constitution B. legislation C. rule D. charter
Đáp án C. rule (make it a rule: thực hiện một quy tắc)
- constitution (n) hiến pháp; legislation (n) sự lập pháp; charter (n) hiến chương, điều lệ
Dịch: Tôi thực hiện một quy tắc không ăn thức ăn béo.
Question 21. Maybe it won’t rain, but to be on the safe side, take your umbrella.
A. aware B. dangerous C. long D. safe
Đáp án D. safe ( be on the safe side: để an toàn)
Dịch: Có thể trời sẽ không mưa, nhưng để an toàn, hãy mang ô của bạn.
Question 22. I'd like a bar of soap and a bag of washing powder.
A. bar B. tupe C. sheet D. pair
Đáp án A. bar ( a bar of soap: một bánh xà phòng)
- a sheet of paper: một tờ giấy
- a tupe of toothpaste: 1 tuýp kem đánh răng
- a pair of shoes: 1 đôi giày
Dịch: Tôi muốn một thanh xà phòng và một túi bột giặt.
Question 23. Two workers got the sack for fighting in the warehouse.
A. had B. got C. made D. took
Đáp án B. got ( get the sack: bị sa thải, bị đuổi việc)
5/8
Dịch: Hai công nhân nhận bị sa thải vì đánh nhau trong nhà kho.
Question 24. They live on the large Japanese island of Hokkaido.
A. with B. in C. on D. from
Đáp án C. on ( on an island: trên một hòn đảo)
Dịch: Họ sống trên hòn đảo lớn Hokkaido của Nhật Bản.
Question 25. From now on the gates will be locked at midnight.
A. on B. to C. at D. in
Đáp án A. on ( from now on: kể từ đây)
Dịch: Từ bây giờ các cánh cổng sẽ bị khóa vào lúc nửa đêm.
Question 26. His English is improving little by little.
A. at B. by C. to D. for
Đáp án B. by ( little by little: từng tí một)
Dịch: Tiếng Anh của anh ấy đang được cải thiện từng chút một.
VOCABULARY IN CONTRAST (8)
Question 27. I don't know how he can afford a new car on his salary.
A. afford B. sell C. fund D. pay
Đáp án A. afford (v) đủ chi trả
- sell (v) bán; fund (v) tài trợ; pay (v) trả tiền
Dịch: Tôi không biết làm thế nào mà anh ấy có thể mua được một chiếc ô tô mới với mức lương của
mình.
Question 28. She owns a popular tourist restaurant on the town's waterfront.
A. costs B. makes C. owes D. owns
Đáp án D. owns (own: sở hữu)
- cost (v) có giá tiền; owe (v) nợ
Dịch: Cô sở hữu một nhà hàng du lịch nổi tiếng trên bờ sông của thị trấn.
Question 29. I save all my old letters in case I want to read them again.
A. post B. send C. save D. throw
Đáp án C. save (v) giữ lại, lưu lại
- post (v) đăng lên, gửi ; send (v) gửi đi ; throw (v) quăng, vứt
Dịch: Tôi lưu tất cả các bức thư cũ của mình để phòng trường hợp tôi muốn đọc lại chúng.
Question 30. Children need to be taught to have respect for other people's property.
A. variety B. property C. richness D. riches
Đáp án B. property (n) tài sản
- variety (v) sự đa dạng; richness (n) sự giàu có; riches (n) sự giàu sang
Dịch: Trẻ em cần được dạy phải tôn trọng tài sản của người khác.
Question 31. Make sure you are given a receipt for everything you buy.
A. account B. invoice C. bill D. receipt
Đáp án D. receipt (n) biên lai, biên nhận
- account (n) tài khoản; invoice (n) biên lai, biên nhận; bill (n) hóa đơn thanh toán
Dịch: Đảm bảo rằng bạn được cung cấp biên lai cho mọi thứ bạn mua.
Question 32. He sold his house at a huge profit.
A. profit B. interest C. tip D. savings
Đáp án A. profit (n) lợi nhuận, lời
- interest (n) tiền lãi khi gửi ngân hàng; tip (n) tiền cho thêm; savings (n) sự tiết kiệm
Dịch: Anh ta đã bán căn nhà của mình với một khoản lời khủng.
Question 33. The institute will invest five million in the project.
A. own B. sell C. invest D. purchase
Đáp án C. invest (v) đầu tư
- own (v) sở hữu; sell (v) bán; purchase (v) mua, tậu
Dịch: Viện sẽ đầu tư năm triệu vào dự án.
Question 34. They had to repair the damage at their own expense.
A. debt B. expense C. profit D. interest
6/8
Đáp án B. expense (n) sự chi tiêu, chi phí
- debt (n) khoản nợ; profit (n) lợi nhuận; interest (n) tiền lãi gửi ngân hàng
Dịch: Họ đã phải sửa chữa những thiệt hại bằng chi phí của họ.
PHRASAL VERBS (8)
Question 35. For a hit show, profits can add up to millions of dollars.
A. take back B. go on C. find out D. add up
Đáp án D. add up: thêm vào ( add up to: thêm lên đến)
- take back: lấy lại; go on: tiếp tục; find out: tìm ra
Dịch: Đối với một chương trình ăn khách, lợi nhuận có thể lên đến hàng triệu đô la.
Question 36. He wants to give away all his modern possessions and return to nature.
A. give away B. give off C. add up D. find out
Đáp án A. give away: cho đi, tặng
- give off: nhả ra, tỏa ra; add up: thêm vào; find out: tìm ra
Dịch: Anh ấy muốn cho đi tất cả tài sản hiện đại của mình và trở về với thiên nhiên.
Question 37. I'll come back and pick you up in half an hour.
A. take back B. come back C. give up D. give away
Đáp án B. come back: trở lại, quay lại
- take back: lấy lại; give up: từ bỏ; give away: tặng
Dịch: Nửa tiếng nữa anh sẽ quay lại đón em.
Question 38. It took me a year to save up for a new car.
A. find out B. go on C. save up D. add up
Đáp án C. save up: tiết kiệm
- find out: tìm ra; go on: tiếp tục; add up: thêm vào
Dịch: Tôi đã mất một năm để dành dụm mua một chiếc ô tô mới.
Question 39. I am sure that he will pay back every cent he owes you.
A. give away B. save up C. pay off D. pay back
Đáp án D. pay back: trả lại tiền
- give away: cho đi, tặng; save up: tiết kiệm; pay off: trả hết nợ nần
Dịch: Tôi chắc chắn rằng anh ấy sẽ trả lại từng xu mà anh ấy nợ bạn.
Question 40. You must hurry up, or you'll be late today.
A. save up B. give up C. hurry up D. slow down
Đáp án C. hurry up: nhanh lên ( khẩu lệnh, thúc giục)
- save up: tiết kiệm; give up: từ bỏ; slow down: chậm lại
Dịch: Bạn phải nhanh lên, nếu không bạn sẽ đến muộn hôm nay.
Question 41. You need to go over the books again; there's a mistake somewhere.
A. go with B. go on C. go over D. go up
Đáp án C. go over: kiểm tra lại, xem kĩ
- go with: đi cùng; go on: tiếp tục; go up: đi lên, tăng lên
Dịch: Bạn cần phải xem lại các cuốn sách; có sự nhầm lẫn ở đâu đó.
Question 42. It took her ages to get over her illness.
A. get over B. get out C. get on D. get up
Đáp án A. get over: vượt qua, khỏi bệnh
- get out: ra khỏi; get on: hòa hợp, hòa nhập; get up: thức dậy
Dịch: Cô ấy đã mất nhiều tuổi để vượt qua căn bệnh của mình.
SYNONYM (3)
Question 43. Tickets must be purchased two weeks in advance.
A. bought B. sold C. owned D. owed
Đáp án A. purchase (v) mua, tậu = buy
- sell (v) bán; own (v) sở hữu; owe (v) nợ
Dịch: Vé phải được mua trước hai tuần.
Question 44. He decided to give away everything he possessed and become a monk.
7/8
A. buy B. donate C. pay D. invest
Đáp án B. donate (v) tặng, hiến = give away: cho đi, tặng
- pay (v) trả tiền; invest (v) đầu tư
Dịch: Anh quyết định cho đi tất cả những gì mình sở hữu và trở thành một nhà sư.
Question 45. I have had the good fortune to work with some brilliant directors.
A. import B. payment C. luck D. tiredness
Đáp án C. luck (n) vận may, sự may mắn = fortune
- import (v) nhập khẩu; payment (n) sự trả tiền; tiredness (n) sự mệt mỏi
Dịch: Tôi đã có may mắn được làm việc với một số đạo diễn xuất sắc.
WORD FORMATIONS (3)
Question 46. A good knife is probably one of the most useful things you can have in a kitchen.
A. usefully B. useless C. use D. useful
Đáp án D. useful (adj) hữu ích
- usefully (adv) một cách có ích; usless (adj) vô dụng; use (v) sử dụng
Dịch: Một con dao tốt có lẽ là một trong những thứ hữu ích nhất bạn có thể có trong nhà bếp.
Question 47. There is no truth in the reports of his resignation.
A. truthful B. untrue C. truth D. true
Đáp án C. truth (n) sự thật
- truthful (adj) thật; untrue (adj) không thật; true (adj) đúng, thật
Dịch: Không có sự thật nào trong các báo cáo về việc ông ấy từ chức.
Question 48. The value of the painting has been put at £1 million.
A. valuable B. value C. valueless D. valuably
Đáp án B. value (n) giá trị
- valuable (adj) có giá trị; valueless (adj) không có giá trị; valuably (adv) một cách có giá trị
Dịch: Giá trị của bức tranh được đưa ra là 1 triệu bảng Anh.
ANTONYM (2)
Question 49. It took me months to save up enough money to go travelling.
A. spend B. spare C. stint D. reserve
Đáp án A. save up: tiết kiệm >< spend (v) tiêu xài
- spare (v) để dành; reserve (v) dự trữ; stint (v) hạn chế, tiết kiệm
Dịch: Tôi đã mất hàng tháng trời để dành dụm đủ tiền để đi du lịch.
Question 50. He has a valuable collection of stamps.
A. worth B. worthless C. priceless D. precious
Đáp án B. worthless (adj) không đáng giá >< valuable (adj) có giá trị
- worth (adj) đáng giá; priceless (adj) vô giá, vô cùng quý giá; precious (adj) quý giá
Dịch: Anh ấy có một bộ sưu tập tem có giá trị.
------ END ------
8/8