TEST FOR UNIT 18 - DESTINATION B1
ERROR IDENTIFICATION (5)
Question 1. The radiation leak has had a disastrous affect on the environment.
A. leak B. environment C. had D. affect
Question 2. It tastes exact the same as the real thing, but has half the fat.
A. real B. same C. exact D. has
Question 3. We are lacking of three members of staff due to illness.
A. are B. of C. members D. due to
Question 4. I've got to do some more works before I can go out.
A. works B. do C. got D. out
Question 5. The invention is trying to market his new product.
A. market B. trying C. product D. invention
WORD PATTERNS (8)
Question 6. The fire resulted ________ damage to their property.
A. in B. on C. to D. for
Question 7. Small numbers of children are educated ________ home.
A. on B. of C. by D. at
Question 8. This container fills up ________ rainwater and we use it to water the houseplants.
A. on B. to C. with D. for
Question 9. Emily is entirely different ________ her sister.
A. with B. in C. to D. from
Question 10. What's the difference ________ an ape and a monkey?
A. to B. from C. between D. with
Question 11. Can I connect my printer ________ your computer?
A. on B. to C. with D. at
Question 12. There were six of us to begin ________, then two people left.
A. with B. to C. at D. about
Question 13. We have very different ideas ________ disciplining children.
A. for B. from C. at D. about
PHRASES AND COLLOCATIONS (13)
Question 14. Life gets better not ________, but by change.
A. by chance B. in chance C. at chance D. with chance
Question 15. Who, in your ________, is the best soccer player in the world today?
A. mind B. opinion C. head D. book
Question 16. I've finished my essay at ________!
A. hand B. least C. last D. once
Question 17. ________ the end, she chose to go to Oberlin College.
A. By B. At C. For D. In
Question 18. I’m afraid we have to walk up the stairs – the elevator is out of ________.
A. practice B. time C. order D. here
Question 19. I've had a bad day at ________.
A. once B. work C. hand D. job
Question 20. I'm ________ for making changes to the system.
A. every B. whole C. total D. all
Question 21. He has a ________ of sheep and a herd of cattle.
A. school B. swarm C. flock D. set
Question 22. You mustn't tell or we'll ________ into trouble.
A. take B. make C. have D. get
Question 23. I've been waiting in this queue for ________.
A. ages B. old C. young D. time
1/8
Question 24. That radio looks so out of ________.
A. here B. date C. practice D. work
Question 25. There are a few small things that I don't like about my job, but by and ________ it's very
enjoyable.
A. high B. narrow C. big D. large
Question 26. I used weedkiller to ________ rid of the weeds in the garden.
A. do B. take C. get D. have
VOCABULARY IN CONTRAST (8)
Question 27. He was charged with possessing a ________ passport.
A. fake B. artificial C. mock D. copy
Question 28. I wish someone would ________ an everlasting light bulb.
A. discover B. invent C. detect D. develop
Question 29. How do you ________ the remote control unit?
A. do B. work C. operate D. make
Question 30. I'd recognize your handwriting anywhere - it's ________.
A. historic B. ancient C. old D. unique
Question 31. She ________ from her chair to welcome us.
A. moved B. lifted C. rose D. increased
Question 32. They are ________ some fascinating research on the language of dolphins.
A. inventing B. doing C. taking D. creating
Question 33. Some people believe that ________ on animals should be banned.
A. experiments B. researches C. discoveries D. examples
Question 34. Doctors later ________ that he had a cut on his left ankle.
A. learned B. invented C. discovered D. studied
PHRASAL VERBS (8)
Question 35. I was curious to ________ what she had said.
A. find out B. break down C. break up D. come across
Question 36. Our car ________ and we had to push it off the road.
A. broke off B. broke up C. broke into D. broke down
Question 37. I never remember having ________ a man like that.
A. come in B. come about C. come across D. come on
Question 38. I pushed the button to ________ the radio.
A. turn into B. turn on C. make up D. throw away
Question 39. I can never ________ stories - I have absolutely no imagination.
A. make up B. turn off C. break up D. find out
Question 40. They should put him in prison and ________ the key!
A. come up B. throw away C. break down D. find out
Question 41. Under high pressure, carbon can ________ diamonds.
A. turn around B. turn off C. turn into D. turn on
Question 42. He ________ to me at a party and introduced himself.
A. came back B. came out C. came on D. came up
SYNONYM (3)
Question 43. Passengers complained about the lack of information when flights were cancelled.
A. shortage B. sufficiency C. adequacy D. abundance
Question 44. I had to turn down a job offer from a theatre because the pay was too low.
A. accept B. refuse C. take D. receive
Question 45. This artificial fabric has the texture of silk.
A. true B. real C. man-made D. genuine
WORD FORMATIONS (3)
2/8
Question 46. There are ________ who say that the results of the research are flawed.
A. scientifically B. scientific C. science D. scientists
Question 47. She studied ________ and physics at college.
A. chemically B. chemical C. chemistry D. chemist
Question 48. The medicine had a potent ________ on your disease.
A. effective B. effect C. affect D. effectively
ANTONYM (2)
Question 49. The rules are rather complicated to follow.
A. tricky B. hard C. complex D. easy
Question 50. The number of new students decreased from 210 to 160 this year.
A. fell B. increased C. reduced D. lessen
------ END ------
3/8
KEY- TEST FOR UNIT 18 - DESTINATION B1
ERROR IDENTIFICATION (5)
Question 1. The radiation leak has had a disastrous affect on the environment.
A. leak B. environment C. had D. affect
Đáp án D. affect (v) ảnh hưởng effect (n) sự ảnh hưởng
Dịch: Sự cố rò rỉ phóng xạ đã gây ra một tác động nghiêm trọng đến môi trường.
Question 2. It tastes exact the same as the real thing, but has half the fat.
A. real B. same C. exact D. has
Đáp án C. exact (adj) chính xác exactly (adv) một cách chính xác
Dịch: Nó có vị giống y như thật nhưng có một nửa vị béo.
Question 3. We are lacking of three members of staff due to illness.
A. are B. of C. members D. due to
Đáp án B. of bỏ of (lack sth: thiếu cái gì)- động từ không có giới từ
Dịch: Chúng tôi đang thiếu ba nhân viên do bệnh tật.
Question 4. I've got to do some more works before I can go out.
A. works B. do C. got D. out
Đáp án A. works work (danh từ không đếm được)
- nếu works số nhiều có nghĩa: tác phẩm văn học, công trình
Dịch: Tôi phải làm thêm một số việc trước khi có thể ra ngoài.
Question 5. The invention is trying to market his new product.
A. market B. trying C. product D. invention
Đáp án D. invention (n) sự phát minh inventor (n) nhà phát minh, nhà sáng chế
Dịch: Nhà sáng chế đang cố gắng tiếp thị sản phẩm mới của mình.
WORD PATTERNS (8)
Question 6. The fire resulted in damage to their property.
A. in B. on C. to D. for
Đáp án A. in ( result in: dẫn đến)
Dịch: Vụ cháy dẫn đến thiệt hại về tài sản của họ.
Question 7. Small numbers of children are educated at home.
A. on B. of C. by D. at
Đáp án D. at (at home: ở nhà)
Dịch: Số lượng nhỏ trẻ em được giáo dục tại nhà.
Question 8. This container fills up with rainwater and we use it to water the houseplants.
A. on B. to C. with D. for
Đáp án C. with (fill up with: đổ đầy với)
Dịch: Thùng chứa này chứa đầy nước mưa và chúng tôi sử dụng nó để tưới cây trong nhà.
Question 9. Emily is entirely different from her sister.
A. with B. in C. to D. from
Đáp án D. from (be different from: khác với)
Dịch: Emily hoàn toàn khác với chị gái của mình.
Question 10. What's the difference between an ape and a monkey?
A. to B. from C. between D. with
Đáp án C. between ( the difference betwween: sự khác biệt giữa)
Dịch: Sự khác biệt giữa một con vượn và một con khỉ là gì?
Question 11. Can I connect my printer to your computer?
A. on B. to C. with D. at
Đáp án B. to (connect sth to sth: kết nối cái gì với cái gì)
Dịch: Tôi có thể kết nối máy in của tôi với máy tính của bạn không?
Question 12. There were six of us to begin with, then two people left.
A. with B. to C. at D. about
Đáp án A. with (to begin with: bắt đầu với)
4/8
Dịch: Bắt đầu có sáu người chúng tôi, sau đó hai người rời đi.
Question 13. We have very different ideas about disciplining children.
A. for B. from C. at D. about
Đáp án D. about (have idea about: có ý kiến về)
Dịch: Chúng tôi có những ý kiến rất khác nhau về việc kỷ luật trẻ em.
PHRASES AND COLLOCATIONS (13)
Question 14. Life gets better not by chance, but by change.
A. by chance B. in chance C. at chance D. with chance
Đáp án A. by chance: tình cờ, ngẫu nhiên
Dịch: Cuộc sống trở nên tốt đẹp hơn không phải do ngẫu nhiên, mà là do sự thay đổi.
Question 15. Who, in your opinion, is the best soccer player in the world today?
A. mind B. opinion C. head D. book
Đáp án B. opinion ( in sb’s opinion = in sb’s view: theo quan điểm của ai)
Dịch: Theo bạn, ai là cầu thủ bóng đá xuất sắc nhất thế giới hiện nay?
Question 16. I've finished my essay at last!
A. hand B. least C. last D. once
Đáp án C. last (at last: cuối cùng)
- at least: ít nhất, tối thiểu; at once: ngay lập tức; at hand: trong tầm tay
Dịch: Cuối cùng thì tôi cũng đã hoàn thành bài luận của mình!
Question 17. In the end, she chose to go to Oberlin College.
A. By B. At C. For D. In
Đáp án D. in (in the end: cuối cùng)
- at the end of: cuối của
Dịch: Cuối cùng, cô đã chọn vào trường Cao đẳng Oberlin.
Question 18. I’m afraid we have to walk up the stairs – the elevator is out of order.
A. practice B. time C. order D. here
Đáp án C. order ( out of order: bị hư)
- out of practice: không còn luyện tập; out of time: hết thời gian
Dịch: Tôi sợ chúng ta phải đi bộ lên cầu thang - thang máy không hoạt động.
Question 19. I've had a bad day at work.
A. once B. work C. hand D. job
Đáp án B. Work ( at work : làm việc)
- at once : ngay lập tức = immediately ; at hand : trong tầm tay
Dịch : Tôi đã có một ngày làm việc tồi tệ.
Question 20. I'm all for making changes to the system.
A. every B. whole C. total D. all
Đáp án D. all (be all for + V-ing: toàn tâm làm cái gì)
Dịch: Tôi là tất cả để thực hiện các thay đổi đối với hệ thống.
Question 21. He has a flock of sheep and a herd of cattle.
A. school B. swarm C. flock D. set
Đáp án C. flock (flock of sheep/birds: đàn cừu/chim)
- a school of fish: 1 đàn cá; a swarm of bees: 1 đàn ong; a set of: một bộ
Dịch: Anh ta có một đàn cừu và một đàn gia súc.
Question 22. You mustn't tell or we'll get into trouble.
A. take B. make C. have D. get
Đáp án D. get ( get into trouble: gặp rắc rối)
Dịch: Bạn không được nói nếu không chúng ta sẽ gặp rắc rối.
Question 23. I've been waiting in this queue for ages.
A. ages B. old C. young D. time
Đáp án A. ages ( for ages: rất lâu)
Dịch: Tôi đã chờ đợi trong hàng này rất lâu.
Question 24. That radio looks so out of date.
5/8
A. here B. date C. practice D. work
Đáp án B. date (out of date: lỗi thời, lỗi mốt, lạc hậu)
- out of work: thất nghiệp; out of practice: không còn luyện tập; out of here: ra khỏi đây
Dịch: Chiếc đài đó trông rất lạc hậu.
Question 25. There are a few small things that I don't like about my job, but by and large it's very
enjoyable.
A. high B. narrow C. big D. large
Đáp án D. large ( by and large: nhìn chung)
Dịch: Có một vài điều nhỏ mà tôi không thích trong công việc của mình, nhưng nhìn chung, nó rất thú
vị.
Question 26. I used weedkiller to get rid of the weeds in the garden.
A. do B. take C. get D. have
Đáp án C. get (get rid of: loại bỏ)
Dịch: Tôi đã sử dụng thuốc diệt cỏ dại để loại bỏ cỏ dại trong vườn.
VOCABULARY IN CONTRAST (8)
Question 27. He was charged with possessing a fake passport.
A. fake B. artificial C. mock D. copy
Đáp án A. fake (adj) giả
- artificial (adj) nhân tạo; mock (adj) giả (thi thử)
Dịch: Anh ta bị buộc tội sở hữu hộ chiếu giả.
Question 28. I wish someone would invent an everlasting light bulb.
A. discover B. invent C. detect D. develop
Đáp án B. invent (v) phát minh
- discover (v) khám phá; detect (v) phát hiện ra (bệnh); develop (v) phát triển
Dịch: Tôi ước ai đó sẽ phát minh ra bóng đèn trường tồn.
Question 29. How do you operate the remote control unit?
A. do B. work C. operate D. make
Đáp án C. operate (v) hoạt động, vận hành
Dịch : Bạn vận hành thiết bị điều khiển từ xa như thế nào?
Question 30. I'd recognize your handwriting anywhere - it's unique.
A. historic B. ancient C. old D. unique
Đáp án D. unique (adj) độc đáo, duy nhất, độc nhất
- ancient (adj) cổ đại; historic (adj) thuộc về lịch sử
Dịch: Tôi sẽ nhận ra chữ viết tay của bạn ở bất cứ đâu - nó là duy nhất.
Question 31. She rose from her chair to welcome us.
A. moved B. lifted C. rose D. increased
Đáp án C. rose ( rise from sth: rời khỏi cái gì)
Dịch: Cô ấy đứng dậy khỏi ghế để chào đón chúng tôi.
Question 32. They are doing some fascinating research on the language of dolphins.
A. inventing B. doing C. taking D. creating
Đáp án B. doing ( do research on: thực hiên nghiên cứ về)
Dịch: Họ đang thực hiện một số nghiên cứu hấp dẫn về ngôn ngữ của cá heo.
Question 33. Some people believe that experiments on animals should be banned.
A. experiments B. researches C. discoveries D. examples
Đáp án A. experiment (n) thí nghiệm
- research (n) nghiên cứu; discovery (n) sự khám phá; example (n) ví dụ
Dịch: Một số người cho rằng nên cấm các thí nghiệm trên động vật.
Question 34. Doctors later discovered that he had a cut on his left ankle.
A. learned B. invented C. discovered D. studied
Đáp án C. discover (v) khám phá ra
- invent (v) phát minh; study (v) nghiên cứu; learn (v) học
Dịch: Các bác sĩ sau đó đã phát hiện ra rằng anh ta bị một vết cắt ở mắt cá chân trái.
6/8
PHRASAL VERBS (8)
Question 35. I was curious to find out what she had said.
A. find out B. break down C. break up D. come across
Đáp án A. find out: tìm ra
- break down: hư hỏng, nghiền; break up: chia tay; come across: tình cờ gặp
Dịch: Tôi tò mò muốn biết cô ấy đã nói gì.
Question 36. Our car broke down and we had to push it off the road.
A. broke off B. broke up C. broke into D. broke down
Đáp án D. break down: hư hỏng
- break up: chia tay; break into: đột nhập; break off: vỡ ra
Dịch: Xe của chúng tôi bị hỏng và chúng tôi phải đẩy nó ra khỏi đường.
Question 37. I never remember having come across a man like that.
A. come in B. come about C. come across D. come on
Đáp án C. come across: tình cờ gặp
- come in: vào; come about: xảy đến; come on: nào
Dịch: Tôi không bao giờ nhớ mình đã gặp một người đàn ông như thế.
Question 38. I pushed the button to turn on the radio.
A. turn into B. turn on C. make up D. throw away
Đáp án B. turn on: mở
- turn into: chuyển thành; make up: trang điểm, bịa chuyện; throw away: vứt đi
Dịch: Tôi nhấn nút để bật radio.
Question 39. I can never make up stories - I have absolutely no imagination.
A. make up B. turn off C. break up D. find out
Đáp án A. make up: trang điểm, bịa chuyện
- turn off: tắt; break up: chia tay; find out: tìm ra
Dịch: Tôi không bao giờ có thể bịa ra những câu chuyện - tôi hoàn toàn không có trí tưởng tượng.
Question 40. They should put him in prison and throw away the key!
A. come up B. throw away C. break down D. find out
Đáp án B. throw away: vứt đi
- come up: xảy đến; break down: hư, hỏng, nghiền; find out: tìm ra
Dịch: Họ nên tống anh ta vào tù và vứt bỏ chìa khóa!
Question 41. Under high pressure, carbon can turn into diamonds.
A. turn around B. turn off C. turn into D. turn on
Đáp án C. turn into: chuyển thành
- turn around: quay lại; turn off: tắt; turn on: mở
Dịch: Dưới áp suất cao, carbon có thể biến thành kim cương.
Question 42. He came up to me at a party and introduced himself.
A. came back B. came out C. came on D. came up
Đáp án D. come up to: đi đến
- come back: quay trở lại; come about: xảy đến; come on: nào
Dịch: Anh ấy đến gặp tôi trong một bữa tiệc và giới thiệu về bản thân.
SYNONYM (3)
Question 43. Passengers complained about the lack of information when flights were cancelled.
A. shortage B. sufficiency C. adequacy D. abundance
Đáp án A. shortage (n) sự thiếu sót/hụt = lack
- sufficiency (n) sự đủ; adequacy (n) sự đầy đủ; abundance (n) sự dồi dào, sự phong phú
Dịch: Hành khách phàn nàn về việc thiếu thông tin khi các chuyến bay bị hủy.
Question 44. I had to turn down a job offer from a theatre because the pay was too low.
A. accept B. refuse C. take D. receive
Đáp án B. refuse (v) từ chối = turn down
- accept (v) chấp nhận; receive (v) nhận
7/8
Dịch: Tôi đã phải từ chối một lời mời làm việc từ một nhà hát vì mức lương quá thấp.
Question 45. This artificial fabric has the texture of silk.
A. true B. real C. man-made D. genuine
Đáp án C. man-made (adj) nhân tạo = artificial
- true (adj) thật; real (adj) thật; genuine (adj) thật
Dịch: Loại vải nhân tạo này có kết cấu của lụa.
WORD FORMATIONS (3)
Question 46. There are scientists who say that the results of the research are flawed.
A. scientifically B. scientific C. science D. scientists
Đáp án D. scientist (n) nhà khoa học
- scientific (adj) thuộc về khoa học; scientifically (adv) về mặt khoa học; science (n) khoa học
Dịch: Có những nhà khoa học nói rằng kết quả của nghiên cứu là thiếu sót.
Question 47. She studied chemistry and physics at college.
A. chemically B. chemical C. chemistry D. chemist
Đáp án C. chemistry (n) môn hóa học
- chemical (adj) thuộc hóa học; chemical (n) chất hóa học; chemically (adv) về mặt hóa học
- chemist (n) nhà hóa học
Dịch: Cô ấy học hóa học và vật lý tại trường đại học.
Question 48. The medicine had a potent effect on your disease.
A. effective B. effect C. affect D. effectively
Đáp án B. effect (n) sự ảnh hưởng, sự hiệu quả
- affect (v) ảnh hưởng; effective (adj) hiệu quả; effectively (adv) một cách hiệu quả
Dịch: Thuốc có tác dụng mạnh đối với bệnh của bạn.
ANTONYM (2)
Question 49. The rules are rather complicated to follow.
A. tricky B. hard C. complex D. easy
Đáp án D. easy (adj) dễ dàng >< complicated (adj) phức tạp
- tricky (adj) gian xảo; hard (adj) khó; complex (adj) phức tạp
Dịch: Các quy tắc khá phức tạp để làm theo.
Question 50. The number of new students decreased from 210 to 160 this year.
A. fell B. increased C. reduced D. lessen
Đáp án B. increase (v) tăng >< decresea (v) giảm
- fall (v) rơi xuống; reduce (v) giảm; lessen (v) làm ít đi
Dịch: Số lượng sinh viên mới giảm từ 210 xuống 160 trong năm nay.
------ END ------
8/8