SCIENTIFIC FOUNDATIONS OF HEALTH (BSFHK24108)
QUESTION BANK- MODULE 3
1. Communication is part of ___________ skills
a) Soft
b) Hard
c) Short
d) Rough
2. What are the steps to improve vocal clarity
a) keep the language simple
b) slower conversation
c) Feedback
d) both a and b
3. Communication is
a) Transmitting information and ideas from one person
b) Controlling and motivating people
c) Not to influence others
d) a and b
4. Body language is an example of
a) object communication
b) Written communication
c) oral communication
d) Non-verbal communication
5. Which of this noise hinders successful communication
a) Environmental
b) Decoding
c) encoding
d) Feedback
6. ______________ is the response or action a receiver takes after decoding a message.
a) Communication channel
b) Feedback
c) Encoding
d) None of the above
7. Which of this is not the type of barriers in communication?
a) Physical
b) Attitudinal
c) Emotional
d) All of them
8. Which is not the goal of communication?
a) To inform
b) To persuade
c) Inability to listen to others
d) To build relationships
9. Why communication is key to healthy relationships
a) Get To Know Each Other
b) Avoid misunderstanding
c) Set Clear Expectations
d) All of The Above
10. Which of this is the barrier of communication?
a) Friendship
b)Understanding
c) Lack of Transparency & Trust.
d) Active listening
11. How we cannot improve communication
a). Passive listening
b). Understanding
c).Try not to make assumptions
d). Eye Contact
12. Objectives of communication skills are
a).Active listening skills
b). Aware of non communication barrier
c).Both a and b
d).None of the above
13. One of the primary goals and motivations of friendship is ___________
a). Companionship
b). believe in you
c). respect
d) None of the above
14. identify which of the following statements are correct. A friend is a
i. A person who has a strong liking for and trust in another person.
ii. A person who is not an enemy friend or foe.
iii. A a person who helps or supports something.
iv. Who gives conditional relationship.
a). i, ii, iii
b). ii, iii, iv
c) i, iii, iv
d) all of the above
15. Which of these are the quality of true friendship
a). believe in you.
b). Respectful to you.
c). None of the above
d). all of the above
16. __________suggested that the classical idea (Aristotle) of friendship has three
components: ‘Friends must enjoy each other’s company, they must be useful to one another,
and they must share a common commitment to the good’.
a). Bellah
b) Bell and Coleman
c) Pahl
d) None of the above
17. Friendship is a relationship built upon the whole person and aims at a ____________
intimacy
a). Emotional
b) attitudinal
c). Physical
d) psychological
18. Examples of good communication in relationships
a). Giving your partner, friend or family member your full attention.
b). Giving each other space when needed.
c). Face-to-face communication.
d). All of them above.
19. Which of them will help to improve communication in a relationship?
a). Belittling each other
b). inability to compromise each other
c). Positive body language
d). Becoming defensive in heated discussions
20. Examples of Bad communication in relationships are
a). Openly giving the cold shoulder
b). Becoming defensive in heated discussions
c). Assuming you know what the other person is thinking
d). All of them above
21. A research shows that a healthy relationship have ______________ of positive to
negative behaviours and a unhealthy relationship have a much lower ratio of positive to
negative behaviours.
a). 10:1 ratio
b). 5:1 ratio
c) 15:1 ratio
d). 20:1 ratio
22. While in an _______________ we lose trust on each other and respect for each other
decreases.
a). Unhealthy relationships
b). healthy relationships
c) Satisfying relationships
d) None of the above
23. Which of them are basic instincts of life
a). Self-Preservance
b) Sexual Instinct
c) Social Instinct.
d) all of the above
24. ____________ Focus on enhancing and protecting personal safety, security, and comfort.
a). Self-Preservance
b). Weakness
c). excitement
d). Connection
25. ___________are the priorities of self preservance
a). Intimacy, connection, excitement
b). Interpersonal relationships, group participation, excitement
c). Physical well-being, financial security, mental health
d). Physical well-being, excitement, mental health
26. Which instinct develop an antisocial “us against them” attitude in an effort to determine
who’s on their side
a). Social
b). Sexual
c). self-preservance
d). none of the above
27. “Healthy social types typically maintain many friendships, feel a strong sense of social
responsibility, and work to protect the group”, are the characteristics of ______________
a).Sexual Instinct
b). Social instinct
c) .Communication
d). Friendship
28. ______________ involves modifying the environment in ways that effect people’s
ability to practice a particular health behaviour.
a). Social engineering
b). Friendship
c). Communication
d). none of the above
29. Examples of Social Engineering are
a). encouraging people to wear seat belts
b). encouraging people to avoid alcohol
c). Banning us of certain drugs like cocaine,
d). all of the above
30. Friendship in education should provide
a). Better Cooperation
b). Encourage learning and develop interpersonal skills
c). both a and b
d) none of the above
Answers:
Questio Answer
n
1 a
2 d
3 d
4 d
5 a
6 b
7 d
8 c
9 d
10 c
11 a
12 c
13 a
14 a
15 d
16 a
17 d
18 d
19 c
20 d
21 b
22 a
23 d
24 a
25 c
26 a
27 b
28 a
29 d
30 c