Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

0% found this document useful (0 votes)
5 views8 pages

Untitled Document 4

The document contains a series of missing number questions with multiple-choice answers and explanations for each solution. Each question presents a numerical pattern that needs to be identified to find the missing number. The document includes ten questions with their respective answers and logical reasoning for the solutions.

Uploaded by

digitalartstds.1
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
5 views8 pages

Untitled Document 4

The document contains a series of missing number questions with multiple-choice answers and explanations for each solution. Each question presents a numerical pattern that needs to be identified to find the missing number. The document includes ten questions with their respective answers and logical reasoning for the solutions.

Uploaded by

digitalartstds.1
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 8

Missing number series Questions

Directions (1-10): Find out the missing number in the following


number series.

1. Question

12, 20, 30, 42, ?, 72

A.50

B.52

C.56

D.58

E.60

Explanation

Answer: C

3² + 3 = 12

4² + 4 = 20

5² + 5 = 30

6² + 6 = 42

7² + 7 = 56

2. Question
0, 6, 24, 60, 120, ?

A.180

B.210

C.160

D.240

E.200

Explanation

Answer: B

1³ - 1 = 0

2³ - 2 = 6

3³ - 3 = 24

4³ - 4 = 60

5³ - 5 = 120

6³ - 6 = 210

3. Question

15, 14, 19, 11, 23, 8, ?

A.12

B.14

C.24
D.27

E.30

Explanation

Answer: D

4. Question

1, 1, 3, 11, ?, 239

A.32

B.59

C.47

D.39

E.52

Explanation

Answer: C

1*1+0=1
1*2+1=3

3 * 3 + 2 = 11

11 * 4 + 3 = 47

47 * 5 + 4 = 239

5. Question

22, 39, 58, 79, ?, 127

A.109

B.104

C.102

D.106

E.108

Explanation

Answer: C

22 + 17=39

39 + 19=58

58 + 21=79

79 + 23=102

102 + 25=127
6. Question

17640, 2520, 420, 84, ?, 7

A.21

B.18

C.15

D.24

E.27

Explanation

Answer: A

17640/7=2520

2520 / 6=420

420 / 5=84

84/ 4=21

21/3=7

7. Question

12, 13, 28, 87, 352, ?

A.1760

B.1765

C.1770
D.1775

E.1780

Explanation

Answer: B

12 * 1 + 1=13

13 * 2 + 2=28

28 * 3 + 3=87

87 * 4 + 4=352

352 * 5 + 5=1765

8. Question

12, 23, ?, 45, 56

A.32

B.33

C.36

D.34

E.38

Explanation

Answer: D
9. Question

?, 8, 20, 40, 70

A.2

B.3

C.4

D.1

E.5

Explanation

Answer: A

2+2*3=8

8 + 3 * 4 = 20

20 + 4 * 5 = 40

40 + 5 * 6 = 70

10. Question

288, ?, 72, 36, 18


A.124

B.134

C.144

D.68

E.132

Explanation

Answer: C

288/2 = 144

144/2 = 72

72/2 = 36

36/2 = 18

You might also like