Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

0% found this document useful (0 votes)
3 views8 pages

Css QP 2

Uploaded by

tutorthelast
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
3 views8 pages

Css QP 2

Uploaded by

tutorthelast
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 8

CSS QP SET_2

1. What is CSS?
a) CSS is a style sheet language
b) CSS is designed to separate the presentation and content, including layout, colors,
and fonts
c) CSS is the language used to style the HTML documents
d) All of the mentioned

Answer: d

2. Which of the following tag is used to embed css in html page?


a) <css>
b) <!DOCTYPE html>
c) <script>
d) <style>

Answer: d

3. Which of the following CSS selectors are used to specify a group of elements?
a) tag
b) id
c) class
d) both class and tag

Answer: c

4. Which of the following has introduced text, list, box, margin, border, color, and
background properties?
a) HTML
b) PHP
c) CSS
d) Ajax

Answer: c

5. Which of the following CSS framework is used to create a responsive design?


a) django
b) rails
c) larawell
d) bootstrap

Answer: d

6. Which of the following CSS selector is used to specify a rule to bind a particular
unique element?
a) tag
b) id
c) class
d) both class and tag

Answer: b

7. Which of the following type of HTML tag is used to define an internal style sheet?
a) <script>
b) <link>
c) <class>
d) <style>

Answer: d

8. Which of the following CSS property is used to make the text bold?
a) text-decoration: bold
b) font-weight: bold
c) font-style: bold
d) text-align: bold

Answer: b

9. What will be the output of following CSS code snippet?

h1 {color: "green";}

a) nothing happens
b) error occurs
c) heading becomes dark-green
d) heading becomes green

Answer: a

10. Which of the following CSS style property is used to specify an italic text?
a) style
b) font
c) font-style
d) @font-face

Answer: c

11. What will be the output of following CSS code snippet?

h1 {color: red text-decoration: underline; font-style: italic;}

a) color: red, text-decoration: underline works


b) only font-style: italic works
c) color: red, text-decoration: underline and font-style: italic all works
d) text-decoration: underline and font-style: italic works

Answer: b
12. Which of the following are the CSS Extension Prefixes for Webkit?
a) -chrome
b) -web
c) -o-
d) -webkit

Answer: d

13. Which of the following is the correct syntax to link an external style sheet in the
HTML file?
a) <link rel=”stylesheet” href=”style.css” />
b) <link rel=”stylesheet” src=”style.css” />
c) <style rel=”stylesheet” src=”style.css” />
d) <style rel=”stylesheet” link=”style.css” />

Answer: a

14. Which of the following is the first CSS specification to become an official W3C
Recommendation?
a) CSS level 2
b) (X)HTML CSS
c) CSS level 1
d) CSS level 2.1

Answer: c

15. Which of the following function defines a linear gradient as a CSS image?
a) gradient()
b) linear-gradient()
c) grayscale()
d) image()

Answer: b

16. Which of the following CSS property can be used to set the image as a border
instead of the border style?
a) background-image-source
b) background-image
c) border-image-source
d) border-image

Answer: c

17. Which of the following CSS property defines the different properties of all four sides
of an element’s border in a single declaration?
a) border-collapse
b) border-width
c) padding
d) border

Answer: b

18. Which of the following is the correct way to apply CSS Styles?
a) in an external CSS file
b) inside an HTML element
c) inside the <head> section of an HTML page
d) all of the mentioned

Answer: d

19. Which of the following CSS property sets the font size of text?
a) font-size
b) text-size
c) text
d) size

Answer: a
Explanation: CSS Syntax:
font-size: length | percentage | larger | smaller | xx-small | x-small |
small | medium | large | x-large | xx-larger | inherit

20. Which of the following is not the property of the CSS box model?
a) margin
b) color
c) width
d) height

Answer: b

21. Which of the following CSS property sets what kind of line decorations are added to
an element, such as underlines, overlines, etc?
a) text-decoration
b) text-style
c) text-decoration-line
d) text-line

Answer: c

22. Which of the following CSS property specifies the look and design of an outline?
a) outline-style
b) outline-format
c) outline-font
d) none of the mentioned

Answer: a

23. What will be the output of the following CSS code snippet?
span {
border: 1px solid red;
outline: green dotted thick;
}

a) All span elements will have a green thick border and a red outline
b) All span elements will have a red border and a green dotted outline
c) All span elements will have a outer green dotted border and an inner red border
d) All span elements will have an outer red border and inner green dotted border

Answer: c

24. Which of the following CSS property sets the shadow for a box element?
a) set-shadow
b) box-shadow
c) shadow
d) canvas-shadow

Answer: b

25. Which of the following CSS property is used to set the color of the text?
a) text-decoration
b) pallet
c) colour
d) color

Answer: d

26. Which of the following CSS Property controls how an element is positioned?
a) static
b) position
c) fix
d) set

Answer: b

27. Which of the following CSS selector selects the elements that are checked?
a) :checked
b) E ~ F
c) ::after
d) none of the mentioned

Answer: a

28. Which of the following is an appropriate value for the overflow element?
a) scroll
b) hidden
c) auto
d) all of the mentioned

Answer: d
29. Which of the following CSS property is used to specify table borders in CSS?
a) table:border
b) table
c) border
d) none of the mentioned

Answer: c

30. Which of the following property is used to align the text in a table?
a) text-align
b) align
c) text
d) none of the mentioned

Answer: a

31. Which of the following CSS Property sets the stacking order of positioned elements?
a) y-index
b) z-index
c) x-index
d) all of the mentioned

Answer: b

32. What will be the output of the following CSS code?

div {
border-width:5px;
border-style:dotted solid double dashed;
}

a) Box having dotted bottom outline, solid right outline, double top outline and dashed
left outline
b) Box having dotted bottom outline, solid left outline, double top outline and dashed left
outline
c) Box having dotted top outline, solid right outline, double bottom outline and dashed
left outline
d) Box having dotted top outline, solid left outline, double bottom outline and dashed
right outline

Answer: c

33. Which of the following property allows a marquee to be used in the case of a text-
overflow?
a) overflow-marquee
b) overflow-style
c) overflow-text
d) none of the mentioned

Answer: b

34. Which of the following CSS property defines the space between cells in a table?
a) border-spacing
b) border-style
c) border
d) none of the mentioned

Answer: a

35. Which of the following CSS3 property can be used to allow line breaks within words?
a) line-break
b) line-wrap
c) word-wrap
d) word-break

Answer: d
36. Which of the following value is supposed to be a slightly bolder weight that standard
bold in font attribute?
a) emphasize
b) light
c) lighter
d) dark

Answer: d

37. Which of the following property allows contextual adjustment of inter-glyph spacing,
i.e. the spaces between the characters in text?
a) font-style
b) font-family
c) font-kerning
d) font-variant

Answer: c

38. Which of the following is not a value for font-style property?


a) normal
b) italic
c) oblique
d) none of the above

Answer: d

39. Which of the following value specifies whether the user agent is allowed to
synthesize bold or oblique font faces when a font family lacks bold or italic faces?
a) font-weight
b) font-synthesis
c) font-kerning
d) font-variant

Answer: b
40. Which of the following selects a normal, or small-caps face from a font family?
a) font-weight
b) font-synthesis
c) font-kerning
d) font-variant

Answer: d

41. Which of the following is not a appropriate value for font-variant property?
a) inherit
b) default
c) large-caps
d) small-caps

Answer: c

42. Which of the following property adjusts the font-size of the fallback fonts defined with
font-family, so that the x-height is the same no matter what font is used?
a) default
b) font-size-fallback
c) font-adjust
d) font-size-adjust

Answer: d

43. Which of the following Allows you to expand or condense the widths for a normal,
condensed, or expanded font face?
a) font-style
b) font-stretch
c) font-expand
d) none of the mentioned
Answer: d

44. Which of the following font-size-adjust is value used in calculating the size of the
fallback fonts?
a) auto
b) number
c) count
d) none
Answer: b

45. “font-style comes first than font-weight in font attribute”.State true or false.
a) True
b) False
Answer: b

You might also like