Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

0% found this document useful (0 votes)
6 views37 pages

Cita Question

Uploaded by

hedaitullah121
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
6 views37 pages

Cita Question

Uploaded by

hedaitullah121
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 37

1.

An Optical Input Device that


interprets pencil marks on paper
media is______
a) O.M.R
b) Punch card reader
c) Optical scanners
d) Magnetic tape
Answer: A

2. A Billionth of a second is
defined as a______
a) Millisecond
b) Microsecond
c) Nanosecond
d) Picoseconds
Answer: C

3. CD-ROM stands for______


a) Compactable Read Only
Memory
b) Compact Data Read Only
Memory
c) Compactable Disk Read Only
Memory
d) Compact Disk Read Only
Memory
Answer: D

4. The Name box on to the left of


formula bar______
a) shows the name of workbook
currently working on
b) shows the name of worksheet
currently working on
c) shows the name of cell or range
currently working on
d) None of above
Answer: C

5. By Formatting a cell in
Currency format, you can
specify ?
a) Decimal Places�
b) Currency Symbol
c) Both 1 and 2 Options
d) None of above�
Answer: C

6. The slide that is used to


introduce a topic and set the tone
for the presentation is called
the______
a) table slide
b) graph slide
c) bullet slide
d) title slide
Answer: D

7. How can the slide show be


repeated continuously?
a) loop continuously until ?Esc?
b) repeat continuously
c) loop more
d) none
Answer: A

8. Command used to copy data


from a Visual FoxPro table to a
file in a different format______
a) export to filename [type]
b) send to filename [type]
c) add to filename [type]
d) Both option 1 and 2
Answer: A

9. Changing the appearance of a


document is called______
a) Proofing
b) Editing
c) Formatting
d) All of above
Answer: C

10. How many Tabs are there in


a Ribbon of MS Word ?
a) 7
b) 8
c) 9
d) 10
Answer: B

11. To create A New Database


With The Same Structure______
a) Copy Structure To FileName
b) Copy database to filename
c) Copy filename to filename
d) create database to filename
Answer: A

12. Maximum number of fields


in a table can be______
a) 250
b) 255
c) 256
d) None of These
Answer: B

13. Data Types available in


Visual FoxPro are______
a) 13 types
b) 10 types
c) 5 types
d) None of These
Answer: A

14. A Computer assisted method


for the Recording and Analyzing
of existing or Hypothetical
Systems is______
a) Data Transmission
b) Data Flow
c) Data Capture
d) Data Processing
Answer: B

15. Central Processing Unit is a


Combination of______
a) Control and Storage
b) Control and Output unit
c) Arithmetic Logic and Input unit
d) Arithmetic Logic and Control
unit
Answer: D

16. How many sheets are there in


Excel Workbook by default?
a) 2
b) 3
c) 4
d) 5
Answer: B

17. Autotext is under______


a) Home
b) Data
c) View
d) Insert
Answer: D

18. Command used to tag the


current record for
deletion______
a) delete
b) deletecurrent
c) deleted
d) none
Answer: A

19. To want a PowerPoint photo


album slide show to play
continuously______
a) Use random slide transitions
b) Launch an online broadcast
c) Loop continuously
d) All of the above
Answer: A

20. Which of the following panes


is NOT�available�in Task
Pane?
a) Slide Design
b) Master Slide
c) Slide Layout
d) Slide Transition
Answer: B

a) 8 bits
b) 16 bits
c) 4 bits
d) 5 bits
Answer: C

22. Formatting a cell in Number


format you can't set______
a) Decimal Places�
b) Use 1000 separator
c) Negative numbers�
d) Currency Symbol�
Answer: D

23. You can edit a cell by______


a) Clicking the formula button
b) Double clicking the cell to edit it
in-place
c) Selecting Edit > Edit Cell from
the menu
d) None of above
Answer: B

24. PowerPoint presentations are


widely used as______
a) note outlines for teachers
b) project presentations by students
c) communication of planning
d) All of above
Answer: D

25. Computer is an______device


a) Eltron
b) Proton
c) Eletric
d) Electronic
Answer: D

26. How many different positions


can you set for Drop Cap?
a) 1
b) 2
c) 4
d) 6
Answer: B

27. Predict the output of the


follwing function:
power(5,2)______
a) 32
b) 25
c) 10
d) Incorrect function use
Answer: B

28. Getting data from a cell


located in a different sheet is
called ?
a) Accessing
b) Referencing
c) Updating
d) Functioning
Answer: B

Information Technology books


Technology exam guides

29. Check the odd term


out________
a) Internet
b) Linux
c) Unix
d) Windows
Answer: A

30. Closing a Database refers to


which command ?
a) EXIT
b) QUIT
c) CLOSE DATABASE
d) CLOSE FILE
Answer: C
31. Columns Dialog Box 2003
can be opened from________
a) Format menu, Columns
submenu
b) Double click on column space in
ruler
c) Press Alt + O + C
d) All of these
Answer: D

Computer software guides

32. Command used to copy data


from a Visual FoxPro table to a
file in a different
format.________
a) Export to filename [type]
b) Send to filename [type]
c) Add to filename [type]
d) Both (a) and (b).
Answer: A

33. Comments can be added to


cells using________
a) Edit > Comments
b) Review > Comments
c) File > Comments
d) View > Comments
Answer: B

34. Computer is an
________device
a) Electron
b) Proton
c) Electric
d) Electronic
Answer: D

Computer software guides

35. Copy and Xcopy are same in


the sense________
a) Both are internal commands of
DOS
b) Both are external commands of
DOS
c) Both can be used to copy file or
group of files
d) Both (a) and (b).
Answer: C

36. Create command


creates________
a) Table
b) Row
c) Column
d) Index
Answer: A

37. CTOD stands for _________


a) Character of Date
b) Character to Date
c) Character for Digit
d) None of These
Answer: B

38. Data can be arranged in


ascending or descending order
by using________
a) Sort command from Table menu
b) Sort command from Data
c) Sort command from Tools menu
d) None of these
Answer: B

39. Databases store information


in the form of________
a) Reports
b) Forms
c) Tables
d) None of These
Answer: C

Database management courses

40. DBF' stands


for________
a) Data British File
b) Digit Base File
c) Digit Base File
d) Database File
Answer: D

a) British
b) American
c) ANSI
d) swish
Answer: B

42. Default font size in MS word


is________
a) 10
b) 11
c) 12
d) 14
Answer: B

43. DropCap is used on ?


a) Text
b) Sentence
c) Paragraph
d) Word
Answer: C

44. DropCap means________


a) All Caps
b) Small Caps
c) Small Caps
d) None of these
Answer: D

45. Each excel file is a workbook


that contains different sheets.
Which of the following cannot be
a sheet in workbook?
a) work sheet
b) chart sheet
c) module sheet
d) data sheet
Answer: D
46. Ellipse Motion is a
predefined _________
a) Design Template
b) Color Scheme
c) Animation Scheme
d) Color Effects
Answer: C

47. End Key is used to________


a) Moves the cursor end of the line
b) Moves the cursor end of the
document
c) Moves the cursor end of the
paragraph
d) Moves the cursor end of the
screen
Answer: A

48. Endnote appears at________


a) End of the Page
b) End of the Document
c) At the Footer
d) None
Answer: B

49. Excel probably considers the


cell entry January 1, 2000 to be
a________
a) Label
b) Value
c) Formula
d) Text string
Answer: B

50. Excel uniquely identifies cells


within a worksheet with a cell
name________
a) Cell names
b) Column numbers and row letters
c) Column letters and row numbers
d) Cell locator coordinates
Answer: C
51. Extension of a Database table
file is ________
a) Wk4
b) .DBF
c) .DBC
d) .FDP
Answer: B

52. Extension of a label file in


FoxPro________
a) .qpr
b) .css
c) .lbx
d) .xcs
Answer: C

53. Extension of Excel 2007


file________
a) .xls
b) .xlsx
c) .exl
d) none
Answer: B

54. For Sorting the data we use


are________
a) index
b) Sort
c) index and sort
d) All of the Above
Answer: D

55. Format Painter copy ?


a) Text Formatting
b) Object Formatting
c) Both of these
d) None
Answer: C

56. FoxPro is a Kind of________


a) Database Application
b) Spreadsheet Application
c) Graphics Application
d) None of These
Answer: A

57. From which menu you can


insert Header and Footer?
a) Edit
b) Insert
c) View
d) Home
Answer: B

58. Getting data from a cell


located in a different sheet is
called ________
a) Accessing
b) Referencing
c) Updating
d) Functioning
Answer: B

59. How are data organized in a


spreadsheet?
a) Lines and spaces
b) Layers and planes
c) Rows and columns
d) Height and width
Answer: C

60. How can you remove borders


applied in cells?
a) Choose None on Border tab of
Format cells
b) Open the list on Border tool in
Formatting toolbar then choose
first tool (no border)
c) Both (a) and (b) Options.
d) None of above
Answer: C

61. Which was the computer


conceived by Babbage?
a) Analytical Engine
b) Arithmetic Machine
c) Donald Kunth
d) All of the above
Answer: A

62. How do you rearrange the


data in ascending or descending
order?
a) Data >> Sort
b) Data, Form
c) Data >> Table
d) Data >> Subtotals
Answer: A

63. How do you select an entire


column?
a) Select Edit > Select > Column
from the menu
b) Click the column heading letter
c) Hold down the shift key as you
click anywhere in the column.

d) Hold down the Ctrl key as you


click anywhere in the column
Answer: B

64. How does a reference to a


range appear in the Consolidate
dialog box?
a) SheetName!B3:D7
b) SheetName!B3!:D7!
c) SheetName!$B$3:$D$7
d) SheetName$B3$:D7
Answer: C

65. How many characters can be


typed in a single cell in Excel?
a) 256
b) 1024
c) 32000
d) 65535
Answer: D
66. How many data types are
there in visual foxpro?
a) 10
b) 11
c) 12
d) 13
Answer: D

67. How many steps are there


between Start and Finish in
AutoContent Wizard?
a) 3
b) 4
c) 5
d) 6
Answer: A

68. How many types of Page


Orientation are there in MS-
Word?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
Answer: B

69. How many types of


Paragraph Alignment are there
in MS Word?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
Answer: D

70. How many types of Tab are


available in MS-Word?
a) 2
b) 3
c) 6
d) None
Answer: D
71. How many ways you can save
a document?
a) 3
b) 4
c) 5
d) 6
Answer: A

72. In FoxPro, default date


format is________
a) yy/dd/mm
b) yy-dd-mm
c) mm/dd/yy
d) mm-yy-dd
Answer: C

73. In FoxPro, default date


format is________
a) yy/dd/mm
b) dd/mm/yy
c) mm/dd/yy
d) mm-yy-dd
Answer: C

74. In Microsoft PowerPoint two


kinds of sound effects files that
can be added to the presentation
are________
a) .wav files and .mid files
b) .wav files and .gif files
c) .wav files and .jpg files
d) .jpg files and .gif files
Answer: A

75. In MS-Word, By default we


get _________ number of
Columns
a) 4
b) 2
c) 1
d) 3
Answer: C
76. In slide layout panel how
many layouts are available for
text layout by default?
a) 4
b) 7
c) 12
d) None of above
Answer: A

77. 'LIST' Command


shows________
a) All the records at a time
b) Only specific record
c) Only 2nd record
d) Display only 2nd and the record
without record number
Answer: A

78. Memory Unit is a part


of________
a) Input device
b) Control unit
c) Output device
d) Central Processing Unit
Answer: D

79. Objects on the slide that hold


text are called________
a) Placeholders
b) Object holders
c) Auto layouts
d) Text holders
Answer: A

80. One can find "Autosum"


option under________
a) Data tab
b) View tab
c) Insert tab
d) Home tab
Answer: D
81. One can find "Merge &
Center" option under________
a) Review tab
b) View tab
c) Home tab
d) None of the above
Answer: C

82. One of the Important


components of first generation
computer was________
a) Transistors
b) Vacuum tubes
c) Integrated Circuit
d) Capacitor
Answer: B

83. Portrait and Landscape


are________
a) Page Orientation
b) Page Size
c) Alignment
d) Style
Answer: A

84. REPLACE command is used


for________
a) Modifying Records
b) Modifying Fields
c) Both (a) and (b)
d) None of These
Answer: A

85. 'Sorting' order relates to


which of the following ?
a) Uppercase and Lowercase
b) Uppercase and Propercase
c) Ascending and Descending
d) None of These
Answer: C
86. The control unit of a
microprocessor________
a) Stores data in the memory
b) Accepts input data from
keyboard
c) Performs arithmetic/logic
function
d) None of above
Answer: D

87. The selected design template


can be applied________
a) To current slide only
b) To all the slides
c) To all the new presentation you
create
d) All of above
Answer: D

88. To change the Date format to


British type________
a) SET DATE BRITISH
b) SET BRITISH
c) DATE FORMAT BRITISH
d) All of the Above
Answer: A

89. To hide status bar command


is________
a) SET STATUS OFF
b) SET STATUS ON
c) STATUS OFF
d) STATUS ON
Answer: A

90. To insert a Drop Cap in one


of the paragraphs, you should
access________
a) Insert
b) References
c) Page Layout
d) None of these
Answer: A
91. To insert a hyperlink in a
slide________
a) Choose Insert >> Hyperlink
b) Press Ctrl + K
c) Hyperlinks can�t be inserted
in slides
d) Both a & b
Answer: D

92. To open a particular


database________
a) Use Dbname
b) Open Dbname
c) Run Dbname
d) None of the above
Answer: A

93. To see the listing of the


output come in a different
Window the command________
a) List Off
b) Browse
c) Modify Structure
d) None of These
Answer: B

94. To select all of the boxes of an


organization chart________
a) Clicking and edit and select all
b) Right click the chart background
and then click select all
c) Press and hold the SHIFT key
and click each box
d) All of above
Answer: D

95. What feature will you use to


apply motion effects in between a
slide exits and another enters?
a) Slide Transition
b) Slide Design
c) Animation Objects
d) Animation Scheme
Answer: A

96. What happens when you


click on Insert --> Clip Art?
a) It inserts a Clipart Picture into a
Document
b) It lets you choose Clipart to
insert into a Document
c) It opens Clip Art taskbar
d) None of above
Answer: C

97. What is a motion path?


a) A type of animation entrance
effect
b) A method of advancing slides
c) A method of moving items on a
slide
d) All of the above
Answer: C

98. What is the term used when a


clip art image changes the
direction of faces?
a) Group
b) Flip
c) Rotate
d) All of the above
Answer: C

99. What PowerPoint feature will


you use to apply motion effects to
different objects of a slide?
a) Slide Transition
b) Slide Design
c) Animation Objects
d) Animation Scheme
Answer: D

100. Which can be used for quick


access to commonly used
commands and tools?
a) Status bar
b) Tool bar
c) Menu bar
d) Title bar
Answer: B

101. Which command brings you


to the first slide in your
presentation?
a) Next slide button
b) Page up
c) Ctrl + Home
d) Ctrl + End
Answer: C

102. Which file starts MS Word?


a) Winword.exe
b) word.exe
c) word2003.exe
d) 2007.exe
Answer: A

103. Which is not a computer


classification?
a) Mainframe
b) Maxframe
c) Mini
d) Notebook
Answer: B

104. Which language is directly


understood by the computer
without translation program?
a) Machine language
b) Assembly language
c) High level language
d) None of above
Answer: A

105. Which menu provides you


options like Animation Scheme,
custom Animation, Slide
Transition?
a) Insert Menu
b) Format Menu
c) Tools Menu
d) Slide Show Menu
Answer: D

106. Which of the following


features should you use while
typing in the notes text box?
a) Slide show
b) Insert
c) Slide maser
d) Zoom
Answer: D

107. Which of the following is


internal memory?
a) Disks
b) Pen Drives
c) RAM
d) CDs
Answer: C

108. Which of the following is not


a part of Slide Design?
a) Design Template
b) Color Scheme
c) Animation Scheme
d) Slide Layout
Answer: D

109. Which of the following is not


an essential component to
perform a mail merge operation?
a) Main document
b) Data source
c) Merge fields
d) Word fields
Answer: D

110. Which of the following is not


the correct method of editing the
cell content?
a) Press the Alt key
b) Press the F2 key
c) Click the formula bar
d) Double click the cell
Answer: A

111. Which of the following


sections does not exist in a slide
layout?
a) Titles
b) Lists
c) Charts
d) Animations
Answer: D

112. Which of the following


statements is not true?
a) You can type text directly into a
PowerPoint slide but typing in text
box is more convenient.

b) From Insert menu choose


Picture and then File to insert your
images into slides.

c) You can view a PowerPoint


presentation in Normal, Slide
Sorter or Slide Show view.
d) You can show or hide task pane
from View >> Toolbars.
Answer: A

113. You can check the


conditions against __________
when applying conditional
formatting.
a) Cell value
b) Formula
c) Both of above
d) None of above
Answer: C

114. Which of the following


toolbars provide different
options in various master views?
a) Common tasks toolbar
b) Drawing toolbar
c) Formatting toolbar
d) Standard toolbar
Answer: A

115. Which option on the custom


animation task pane allows you
to apply a pre-set or custom
motion path?
a) Add effect
b) Emphasis
c) Animate now
d) All of the above
Answer: A

116. Which tab is not available


on the left panel when you open a
presentation?
a) Outline
b) Slides
c) Notes
d) All of above are available
Answer: C

117. Which unit holds data


permanently?
a) Input unit
b) Secondary storage unit
c) Output Unit
d) Primary Memory Unit
Answer: B

118. Attrib command is used


to________
a) To change the File Attributes
b) To change the Directory
Attributes
c) Both of these
d) None of these
Answer: C
119. AutoCorrect was originally
designed to replace _________
words as you type.
a) Short, repetitive
b) Grammatically incorrect
c) Misspelled
d) None of the above
Answer: C

120. Bold, Italic, Regular are


known as________
a) Font Styles
b) Font Effects
c) Word Art
d) Text Effects
Answer: A

121. To change the Date format


to British type_____
a) SET DATE BRITISH
b) SET BRITISH
c) DATE FORMAT BRITISH
d) All of the Above
Answer: A

122. To create A New Database


With The Same Structure_____
a) Copy Structure To FileName
b) Copy database to filename
c) Copy filename to filename
d) create database to filename
Answer: A

123. To open a particular


database_____
a) Use Dbname
b) Open Dbname
c) Run Dbname
d) None of the above
Answer: A
124. To want a PowerPoint photo
album slide show to play
continuously_____
a) Use random slide transitions
b) Launch an online broadcast
c) Loop continuously
d) All of the above
Answer: A

125. What lets you to create new


presentation by selecting ready-
made font color and graphics
effects?
a) Presentation Template
b) Master Slide
c) Design Template
d) Animation Scheme
Answer: C

126. Which of the following


cannot be toggled from View >>
Toolbars?
a) Control Toolbox
b) Slides
c) Revisions
d) Reviewing
Answer: B

127. Which of the following is


invalid statement?
a) Sheet tabs can be colored
b) Some picture can be applied as a
background of a sheet
c) You can set the column width
automatically fit the amount of text
d) The width of a row and be
specified manually or fit
automatically
Answer: D

128. Which of the following


panes is NOT available in Task
Pane?
a) Slide Design
b) Master Slide
c) Slide Layout
d) Slide Transition
Answer: B

129. Goal Seek can be applied


on________
a) Multiple Records
b) Single Record
c) Either A or B
d) None of the above
Answer: B

130. $A$2 is an example of


:________
a) Absolute Reference
b) Relative Reference
c) Mixed Reference
d) None of the above
Answer: A

131. ___________ Command is


used to delete the ( * ) marked
records.
a) Pack
b) Zap
c) Delete
d) None of These
Answer: A

132. 1st Generation of


Computer were based on usage
of________
a) I.C
b) Microprocessor
c) Chips
d) Vacuum Tube
Answer: D

133. A character that is raised


above the baseline and is smaller
in size is known as________
a) Outlined
b) Raised
c) Superscript
d) Subscript
Answer: C

134. A Compiler means________


a) A person who compiles source
programs
b) The same thing as a programmer
c) A program which translates
source program into object
program
d) Keypunch operator
Answer: C

135. A Computer cannot boot if


it does not have a________
a) Loader
b) Compiler
c) OS
d) Assembler
Answer: C

136. A Computer consists


of________
a) A Central Processing Unit
b) A Memory
c) Input and Output Unit
d) All of the above
Answer: D

137. A Computer Program that


converts Assembly Language to
Machine Language is________
a) Compiler
b) Interpreter
c) Assembler
d) Comparator
Answer: C

138. A new presentation can be


created from________
a) Blank Presentation
b) From Existing Presentation
c) From Design Template
d) All of above
Answer: D

139. A quick way to return to a


specific area of a worksheet is to
type in the ________
a) Formula bar
b) Zoom box
c) Name box
d) None of these
Answer: C

140. A Worksheet Range is


a________
a) Command used for Data
Modelling
b) A Range of Values such as from
23 to 234
c) A Group of Cells
d) A Group of Worksheets
Answer: C

141. Capacity of 3.5 inch floppy


is________
a) 1.44 MB
b) 1.54 MB
c) 2 MB
d) 1.44 GB
Answer: A

142. CD.. command is used


for________
a) Goto Root Directory
b) Goto Parent Directory
c) Goto Child Directory
d) Goto Sub Directory
Answer: B

143. 'CHARACTER' type


contains ________
a) Only Character values
b) Only Numeric values
c) Both Character and Numeric
Values
d) Only Decimal Values
Answer: C

144. Ctrl + PageDown is used


to_____
a) Moves the cursor one Paragraph
Down
b) Moves the cursor one Page
Down
c) Moves the cursor one Line
Down
d) Moves the cursor one Screen
Down
Answer: B

145. A quick way to return to a


specific area of a worksheet is to
type in the _____
a) Formula bar
b) Zoom box
c) Name box
d) None of these
Answer: C

146. 'CHARACTER' type


contains _______
a) Only Character values
b) Only Numeric values
c) Both Character and Numeric
Values
d) Only Decimal Values
Answer: C

147. Check the odd term


out_____
a) Internet
b) Linux
c) Unix
d) Windows
Answer: A
148. Command used to tag the
current record for deletion_____
a) delete
b) deletecurrent
c) deleted
d) none
Answer: A

149. Computer is an_____


device
a) Eltron
b) Proton
c) Eletric
d) Electronic
Answer: D

150. Copy and Xcopy are same in


the sense_____
a) Both are internal commands of
DOS
b) Both are external commands of
DOS
c) Both can be used to copy file or
group of files
d) Both a and b
Answer: C

151. Create command


creates_____
a) Table
b) Row
c) Column
d) Index
Answer: A

152. Data Types available in


Visual FoxPro are_____
a) 13 types
b) 10 types
c) 5 types
d) None of These
Answer: A
153. DropCap means_____
a) All Caps
b) Small Caps
c) Small Caps
d) None of these
Answer: D

154. Ellipse Motion is a


predefined ____
a) Design Template
b) Color Scheme
c) Animation Scheme
d) Color Effects
Answer: C

155. Extension of a Database


table file is ________
a) Wk4
b) .DBF
c) .DBC
d) .FDP
Answer: B

156. 'FOR' command helps us


to_____
a) Add the last record to the
database table
b) To see the record which are
temporarily deleted from table
c) To provide Condition with
command
d) All of the Above
Answer: C

157. Formatting a cell in Number


format you cannot set_____
a) Decimal Places
b) Use 1000 separator
c) Negative numbers
d) Currency Symbol
Answer: D

158. Home Key is used for_____


a) Moves the cursor beginning of
the document
b) Moves the cursor beginning of
the paragraph
c) Moves the cursor beginning of
the screen
d) Moves the cursor beginning of
the line
Answer: D

159. Maximum number of fields


in a table can be_____
a) 250
b) 255
c) 256
d) None of These
Answer: B

160. Objects on the slide that


hold text are called_____
a) Placeholders
b) Object holders
c) Auto layouts
d) Text holders
Answer: A

161. Borders can be applied


to________
a) Cells
b) Paragraph
c) Text
d) All of above
Answer: D

162. By default column width of


Excel________
a) 7.43
b) 8.43
c) 6.34
d) 8.34
Answer: B
163. By default, How many
sheets are there in Excel - 2003
or 2007 file ?
a) 2
b) 3
c) 4
d) none
Answer: B

164. By Edit Command, we


can________
a) Modify any file
b) Create any file
c) Both of these
d) Delete any file
Answer: C

165. CAD Stands for________


a) Computer Aided Design
b) Computer Algorithm for Design
c) Computer Application in Design
d) All of the above
Answer: A

166. After typing header text,


how can you quickly enter footer
text?
a) Press PageDown key and type
the text for footer
b) Click on Switch between Header
& Footer then type the text
c) Both of these
d) None of these
Answer: B

167. American Date Format


is________
a) MM/DD/YY
b) DD/MM/YY
c) yy-DD-mm
d) None of These
Answer: A
168. An Error in Software or
Hardware is called a Bug. What
is an alternative computer
jargon for it?
a) Leech
b) Squid
c) Slug
d) Glitch
Answer: D

169. Any type of storage that is


used for holding information
between steps in its processing
is________
a) Intermediate storage
b) Storage unit
c) CPU
d) Primary Storage
Answer: A

170. ASCII stands for________


a) American Stable Code for
International Interchange
b) American Standard Case for
Institutional Interchange

c) American Standard Code for


Information Interchange

d) American Standard Code for


Interchange Information
Answer: C

171. Table structure


modification can be done with
the help of which command ?
a) Append
b) Edit
c) Modify
d) Modify Structure
Answer: D
172. The control unit of a
microprocessor_____
a) Stores data in the memory
b) Accepts input data from
keyboard
c) Performs arithmetic/logic
function
d) None of above
Answer: D

173. The Name box on to the left


of formula bar_____
a) shows the name of workbook
currently working on
b) shows the name of worksheet
currently working on
c) shows the name of cell or range
currently working on
d) None of above
Answer: C

174. The selected design template


can be applied_____
a) To current slide only
b) To all the slides
c) To all the new presentation you
create
d) All of above
Answer: D

175. The slide that is used to


introduce a topic and set the tone
for the presentation is called
the_____
a) table slide
b) graph slide
c) bullet slide
d) title slide
Answer: D

176. PowerPoint presentations


are widely used as_____
a) note outlines for teachers
b) project presentations by students
c) communication of planning
d) All of above
Answer: D

178. Predict the output of the


following function: power(5,2)
_____
a) 32
b) 25
c) 10
d) Incorrect function use
Answer: B

179. RDBMS stands for ______


a) Regional Database Management
System
b) Relational Database
Management System
c) Rural Divisional Basic
Management System
d) None of These
Answer: B

2 2

You might also like