Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

0% found this document useful (0 votes)
66 views4 pages

The Combustion Process in A Diesel Engine Is A: Automobile Engineering

The document contains 15 multiple choice questions about automobile engineering topics like combustion processes, damper fluid leakage, tire rotation distances, brake system components, tire wear patterns, cylinder head gasket functions, engine lubrication systems, catalytic converters, fuel injection pump locations, tire rotation purposes, vehicle classifications, and ignition timing in spark ignition engines. The questions have a single correct answer choice for each.

Uploaded by

Deekshith Dileep
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
66 views4 pages

The Combustion Process in A Diesel Engine Is A: Automobile Engineering

The document contains 15 multiple choice questions about automobile engineering topics like combustion processes, damper fluid leakage, tire rotation distances, brake system components, tire wear patterns, cylinder head gasket functions, engine lubrication systems, catalytic converters, fuel injection pump locations, tire rotation purposes, vehicle classifications, and ignition timing in spark ignition engines. The questions have a single correct answer choice for each.

Uploaded by

Deekshith Dileep
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 4

1

SET-11

1. The combustion process in a Diesel engine is a

(A) Constant volume process


(B) Constant pressure process
(C) Constant temperature process
(D) Adiabatic process

Correct answer: B

2. The damper fluid leakage typically occur from

(A) Upper damper mounting


(B) Bottom of damper
(C) Clearance between inner and outer tubes of damper
(D) Coil spring mounting

Correct answer: C

3. The tyre rotation is generally done at

(A) 1000 km
(B) 4000 km
(C) 6000 km
(D) 10,000 km

Correct answer: D

4. The function of a proportioning control valve (PCV) in a brake system is to

(A) Ensure that equal pressure is supplied to the front and rear brakes throughout every braking
operation
(B) Reduce the brake fluid pressure when the brakes approach their lockup point
(C) Cause less brake fluid pressure to act on the front brakes than on the rear brakes when the fluid
pressure exceeds a predetermined level
(D) Cause less brake fluid pressure to act on the rear brakes than on the front brakes when the fluid
pressure exceeds a predetermined level

AUTOMOBILE ENGINEERING
2

Correct answer: D

5. An under-inflated tyre will wear the tread most

(A) Near the centre


(B) Near the edges
(C) In the lateral direction
(D) In the cross direction

Correct answer: B

6. The purpose of a cylinder head gasket is to

(A) Prevent the combustion gases from leaking from the joint between the cylinder block and the
cylinder head
(B) Prevent engine oil from going into combustion chamber
(C) Removes impurities from cylinder head lubricating oil
(D) None of the above

Correct answer: A

7. During suction stroke, the inside pressure of cylinder is

(A) More than the atmospheric pressure


(B) Less than the atmospheric pressure
(C) Equal to the atmospheric pressure
(D) None of these

Correct answer: B

8. The function of an oil control orifice is that it

(A) Returns cylinder head lubricating oil to the oil pan at high speed
(B) Turns oil into fine mist for spray lubrication
(C) Regulates the pressure of engine oil supplied by the oil pump for the lubrication of cylinder head
mechanism and other purposes
(D) Removes impurities from cylinder head lubricating oil

Correct answer: C

AUTOMOBILE ENGINEERING
3

9. Which of the following parameter can be adjusted by modifying the tie rod attachment length?

(A) Camber
(B) Caster
(C) Toe
(D) Steering gear ratio

Correct answer: C

10. The lubrication oil flow in an engine is in the order as

(A) Oil strainer, oil pump, relief valve, oil filter, cylinder block, cylinder head and oil pan
(B) Oil pump, oil strainer, relief valve, oil filter, cylinder block, cylinder head and oil pan
(C) Oil strainer, oil filter, relief valve, oil pump, cylinder block, cylinder head and oil pan
(D) Oil strainer, oil pump, relief valve, oil filter, cylinder head, cylinder block and oil pan

Correct answer: A

11. A three way catalytic converter

(A) Re-circulates exhaust gases


(B) Burns fuel vapour gases
(C) Reduces N₂, H₂O, and CO₂ emission levels
(D) Removes CO, HC, and NO₂ from the exhaust gases passing through it

Correct answer: D

12. The fuel pump in the programmed fuel injection (PFI) system is located

(A) Between the fuel filler pipe and fuel tank


(B) In the fuel tank
(C) On the distributor mounting in the engine compartment
(D) On the engine compartment bulkhead

Correct answer: B

AUTOMOBILE ENGINEERING
4

13. The basic purpose of tyre rotation on automobiles is to

(A) Avoid ply separation


(B) Equalize wear
(C) Get better ride
(D) None of these

Correct answer: B

14. Which of the following is not an automobile?

(A) Motor cycle


(B) Passenger car
(C) Aero plane
(D) Truck

Correct answer: C

15. The ignition in a spark ignition engine takes place when the piston is

(A) Exactly at the T.D.C. position on its compression stroke


(B) Approaching the T.D.C. position on its compression stroke
(C) Leaving the T.D.C. position on its compression stroke
(D) Approaching the T.D.C position on its exhaust stroke

Correct answer: B

AUTOMOBILE ENGINEERING

You might also like