Thanks to visit codestin.com
Credit goes to www.scribd.com

0% found this document useful (0 votes)
23 views5 pages

SPM Objective Questions

Objecive Important question on spm

Uploaded by

ads
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
23 views5 pages

SPM Objective Questions

Objecive Important question on spm

Uploaded by

ads
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 5

SPM Important Bits

1.Conventionalsoftwaremanagementpracticesaresoundin____________
a.Theory b. Practice c. Both d. None of the Above
Ans.a
2. ________model as the source of the "conventional" softwareprocess.
a.Waterfall b. Spiral c. Incremental d. All of the Above
Ans.a
3.COCOMO stands for ______
Ans. Constructive Cost Model
4. The Size of the Software Product measures in ___________
a.SLOC b. Function Point c. Both d. None
Ans. c
5. SoftwareCostModelcontains how many basic parameters
a.One b. Two c. Four d.Five
Ans. d
6.What are Requirements refined and analysed to assess their clarity, completeness,
and_____
a. Consistency b. Correctness c. Concurrency d. None of these
Ans. a
7. ___________ is not an effective software project management focus..
a. peopleb. productc. process d. popularity
Ans. d
8.Quality planning is the process of developing a quality plan for______
a.Team b.Project c. Customers d.Project Manager
Ans.b
9. Effort=
Ans. Effort=(Personnel)(Environment)(Quality)(Sizeprocess)

10. Identify the sub-process of process improvement

a. Process introduction b. Process analysis c. Process distribution d. None


Ans. b

11. The Engineering stage of the life-cycle contains two phases are____
a.Inception and Elaboration b. Construction and Transition c. a&b d. None
Ans. a
12. The______________________drivenbylesspredictable butsmaller teamsdoingdesign
andsynthesis activities.
Ans.Engineering Stage

13. Most unsuccessful projects exhibit one of the followingcharacteristics:


a. Anoveremphasisonresearchanddevelopment
b. Anoveremphasisonproduction c. Both d. None of the above
Ans. c

14. The Production stage of the life-cycle contains two phases are____
a.Inception and Elaboration b. Construction and Transition c. a&bd.None
Ans. b

15.The______________________drivenby
morepredictablebutlargerteamsdoingconstruction,test,anddeploymentactivities.
Ans. Production Stage

16. An executable architecture prototype is built in one or more iterations, depending on


the_______________
a. Size b. Scope c. Risk d. All
Ans. d

17. The construction phase represents aproduction process, in which emphasis is placed on
managing resources and controlling operations to optimize

a. Costs b. Schedules c. Quality d. All


Ans. d

18. To make the development of a complete software system manageable, distinct collections
of information areorganized into______________
Ans. Artifact Set
19. ThetermWORKFLOWSisusedtomeanathreadofcohesiveandmostly ______
a.Sequential activitiesb.Multiple activities c.Parallel activities d. None
Ans. a
20. Workflowsare mappedto product artifacts, there are ________top-level workflows:
a. Seven b. Five c. Three d. One

Ans. a

21.Work breakdown structure is the vehicle for budgeting and collecting______


Ans. Costs

22.Froma managementperspective,therearedifferentaspectsofarchitecture is__


a. architecture b. architecture baseline c. architecture description

d. all
Ans. d
23.What is the process each manager follows during the life of a project is known as
a. Project Managementb. Project Management Life Cycle
c. Manager life cycled. All of the mentioned
Ans.b

24. _________ is not a project manager’s activity.


a. project designb. project management c. project planningd. project control
Ans. a

25.The __________ is not an approach to software cost estimation?


a. Analyticalb. Criticalc. Empiricald. Heuristic
Ans. B
26.Which of the following is incorrect activity for the configuration management of a
software system?

a. System management b. Change management

c. Internship management d. Version management

Ans:c

27. The risk associated with the degree of uncertainty that the product will meet its
requirements and be fit for its intended use is a ___.
a. Cost risk b. Performance risk c. Support risk d. Schedule risk
Ans. b

28. _ to ensure that the software will function well when the number of users is increased on
the system.
Ans. Scalability Testing

29.__ is defined as the ease of finding and correcting errors in the software.
Ans. Software maintainability

30. For normalization purposes, the productivity of a project is measured in terms of ___ per
person-month.
Ans. Function Points (FP)

31. The final project closure analysis report is submitted to the ___ of the project.
a. Business Manager b. Project Manager c.System Manager d. Database Manager
Ans. a
32. ___ for software is the process of analyzing a program in an effort to create a
representation of the program at a higher level of abstraction than source code.
a. Software Engineering b. Business Process Reengineering c. Reverse engineering
d. Business Process Outsourcing
Ans. c

33. In a recent study, the top 10 most expensive software errors were ___ errors.
a. Maintenance b. Analysis c. Design d. Coding
Ans. a

34.Project planning is an________ process.


a. Continuous. b. Iterative. c. Time consuming. d.Conventional
Ans. b

35.Which of the following is/are main parameters that you should use when computing
the costs of a software development project?
a. Travel and training costs b. Hardware and software costs
c. Effort costs (the costs of paying software engineers and managers)
d. All of the above
Ans. d

36. ROI stands for_________________________

Ans. Return On Investment

37. Different Cost estimation models such as

a. COCOMO b. CHECKPOINT c. ESTIMACSd. All

Ans: d

38. The general accuracy of conventional cost models(suchas COCOMO) has been described
as__________________

Ans."within 20% of actuals, 70% ofthetime."

39.Component-based development is introduced as the general term for reducing the


_______________ language size toachievea software solution.
Ans. Source
40. _____areusefulestimatorsforlanguage-independent,earlylife-cycleestimates.
Ans. Universal Function Points
41.Thefundamentalimpactofobject-orientedtechnologyisinreducingtheoverall
_________of what needs to be developed.
a. Size b. Quality c. Time d. Effort

Ans. a

42.Boochalsosummarized fivecharacteristicsof asuccessful object-orientedproject.


a. Seven b. Five c. Two d.Three

Ans. b

43. Modernsoftwaremanagementare containing how many principles

a. 15 b. 20 c. 30 d. 10

Ans. d

44. The vision document provides a ____________for the software system under
development

Ans. Complete Vision

45. Each iteration is defined in terms of a set of allocated____________

Ans. Usage Scenarios

46.Walkthroughs catch ______of the errors.

Ans:60%

You might also like