SPM Important Bits
1.Conventionalsoftwaremanagementpracticesaresoundin____________
a.Theory b. Practice c. Both d. None of the Above
Ans.a
2. ________model as the source of the "conventional" softwareprocess.
a.Waterfall b. Spiral c. Incremental d. All of the Above
Ans.a
3.COCOMO stands for ______
Ans. Constructive Cost Model
4. The Size of the Software Product measures in ___________
a.SLOC b. Function Point c. Both d. None
Ans. c
5. SoftwareCostModelcontains how many basic parameters
a.One b. Two c. Four d.Five
Ans. d
6.What are Requirements refined and analysed to assess their clarity, completeness,
and_____
a. Consistency b. Correctness c. Concurrency d. None of these
Ans. a
7. ___________ is not an effective software project management focus..
a. peopleb. productc. process d. popularity
Ans. d
8.Quality planning is the process of developing a quality plan for______
a.Team b.Project c. Customers d.Project Manager
Ans.b
9. Effort=
Ans. Effort=(Personnel)(Environment)(Quality)(Sizeprocess)
10. Identify the sub-process of process improvement
a. Process introduction b. Process analysis c. Process distribution d. None
Ans. b
11. The Engineering stage of the life-cycle contains two phases are____
a.Inception and Elaboration b. Construction and Transition c. a&b d. None
Ans. a
12. The______________________drivenbylesspredictable butsmaller teamsdoingdesign
andsynthesis activities.
Ans.Engineering Stage
13. Most unsuccessful projects exhibit one of the followingcharacteristics:
a. Anoveremphasisonresearchanddevelopment
b. Anoveremphasisonproduction c. Both d. None of the above
Ans. c
14. The Production stage of the life-cycle contains two phases are____
a.Inception and Elaboration b. Construction and Transition c. a&bd.None
Ans. b
15.The______________________drivenby
morepredictablebutlargerteamsdoingconstruction,test,anddeploymentactivities.
Ans. Production Stage
16. An executable architecture prototype is built in one or more iterations, depending on
the_______________
a. Size b. Scope c. Risk d. All
Ans. d
17. The construction phase represents aproduction process, in which emphasis is placed on
managing resources and controlling operations to optimize
a. Costs b. Schedules c. Quality d. All
Ans. d
18. To make the development of a complete software system manageable, distinct collections
of information areorganized into______________
Ans. Artifact Set
19. ThetermWORKFLOWSisusedtomeanathreadofcohesiveandmostly ______
a.Sequential activitiesb.Multiple activities c.Parallel activities d. None
Ans. a
20. Workflowsare mappedto product artifacts, there are ________top-level workflows:
a. Seven b. Five c. Three d. One
Ans. a
21.Work breakdown structure is the vehicle for budgeting and collecting______
Ans. Costs
22.Froma managementperspective,therearedifferentaspectsofarchitecture is__
a. architecture b. architecture baseline c. architecture description
d. all
Ans. d
23.What is the process each manager follows during the life of a project is known as
a. Project Managementb. Project Management Life Cycle
c. Manager life cycled. All of the mentioned
Ans.b
24. _________ is not a project manager’s activity.
a. project designb. project management c. project planningd. project control
Ans. a
25.The __________ is not an approach to software cost estimation?
a. Analyticalb. Criticalc. Empiricald. Heuristic
Ans. B
26.Which of the following is incorrect activity for the configuration management of a
software system?
a. System management b. Change management
c. Internship management d. Version management
Ans:c
27. The risk associated with the degree of uncertainty that the product will meet its
requirements and be fit for its intended use is a ___.
a. Cost risk b. Performance risk c. Support risk d. Schedule risk
Ans. b
28. _ to ensure that the software will function well when the number of users is increased on
the system.
Ans. Scalability Testing
29.__ is defined as the ease of finding and correcting errors in the software.
Ans. Software maintainability
30. For normalization purposes, the productivity of a project is measured in terms of ___ per
person-month.
Ans. Function Points (FP)
31. The final project closure analysis report is submitted to the ___ of the project.
a. Business Manager b. Project Manager c.System Manager d. Database Manager
Ans. a
32. ___ for software is the process of analyzing a program in an effort to create a
representation of the program at a higher level of abstraction than source code.
a. Software Engineering b. Business Process Reengineering c. Reverse engineering
d. Business Process Outsourcing
Ans. c
33. In a recent study, the top 10 most expensive software errors were ___ errors.
a. Maintenance b. Analysis c. Design d. Coding
Ans. a
34.Project planning is an________ process.
a. Continuous. b. Iterative. c. Time consuming. d.Conventional
Ans. b
35.Which of the following is/are main parameters that you should use when computing
the costs of a software development project?
a. Travel and training costs b. Hardware and software costs
c. Effort costs (the costs of paying software engineers and managers)
d. All of the above
Ans. d
36. ROI stands for_________________________
Ans. Return On Investment
37. Different Cost estimation models such as
a. COCOMO b. CHECKPOINT c. ESTIMACSd. All
Ans: d
38. The general accuracy of conventional cost models(suchas COCOMO) has been described
as__________________
Ans."within 20% of actuals, 70% ofthetime."
39.Component-based development is introduced as the general term for reducing the
_______________ language size toachievea software solution.
Ans. Source
40. _____areusefulestimatorsforlanguage-independent,earlylife-cycleestimates.
Ans. Universal Function Points
41.Thefundamentalimpactofobject-orientedtechnologyisinreducingtheoverall
_________of what needs to be developed.
a. Size b. Quality c. Time d. Effort
Ans. a
42.Boochalsosummarized fivecharacteristicsof asuccessful object-orientedproject.
a. Seven b. Five c. Two d.Three
Ans. b
43. Modernsoftwaremanagementare containing how many principles
a. 15 b. 20 c. 30 d. 10
Ans. d
44. The vision document provides a ____________for the software system under
development
Ans. Complete Vision
45. Each iteration is defined in terms of a set of allocated____________
Ans. Usage Scenarios
46.Walkthroughs catch ______of the errors.
Ans:60%